Христо Панчугов: Европейската тема остава на заден план в тази кампания

0

Липсата на въображение е характерна и за тази предизборна кампания. Формациите използват добре познати послания, опитват се да радикализират говоренето срещу останалите. Идеята им е да локализират образа на врага. По този начин се заобикаля въпросът защо избирателите трябва да гласуват, а се акцентира върху това защо другият не трябва да управлява. 

Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът и преподавател в Нов български университет Христо Панчугов. По думите му, липсва разказът какво ще се случи след 9 юни. За пореден път политиците прехвърлят вината за своите провали върху българските избиратели, искайки от тях да решат политическата криза.

Европейската тема остава на заден план в тази кампания, каза още Панчугов. Според него все пак повече хора ще упражняват правото си на глас на евровота, защото той се провежда заедно с националния, но това ще се случи по инерция. Политическият анализатор заяви, че нито ЦИК, нито политическите сили правят достатъчно силна информационна кампания за вота, което ще доведе до някои проблеми при гласуването, но те едва ли биха оказали голямо влияние върху крайния резултат.

Прегледана: 31450

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече