Кметът на София: Само на „Патриарх Евтимий“ нямаше задръстване в дъжда

0

Няма хора в беда или без електричество, отчете пред общинските съветници столичният кмет Васил Терзиев по време на първото за деня извънредно заседание на Столичния общински съвет, посветено на спирането на лифтовете на Витоша.

„Справихме се малко по-добре, отколкото ви се искаше. Превенцията работи“, каза кметът на София на политическите си опоненти в Столичния общински съвет, след като те пожелаха да отговори на въпроси за ситуацията в столицата след дъжда. Той посочи, че екипът му е наблегнал на превенцията и са били почиствани шахти и речни корита в София.

„Имало е много усилия през последните месеци да се почистят шахти и корита на реките. Имаше проблеми, нормално е при такъв дъжд“, добави Терзиев, като посочи, че обстановката е щяла да бъде още по-тежка, ако при неговата администрация не са се заели с превенцията преди пороя.

Попитан дали той самият е бил на терен по улиците на София, Васил Терзиев коментира с ирония, че именно бул. „Патриах Евтимий“ е бил най-важният обект, който е посетил, но е останал изненадан от това, което е установил.

„Единствената улица, на която нямаше задръстване, беше „Патриарх Евтимий“, може би хората ги е страх вече да минават оттам, може би е нещо друго“, заяви кметът. И обобщи: „Партиархът е центърът на Вселената“, с препратка към темата на второто извънредно заседание за деня, по-късно днес, посветено на обявената за незаконна реорганизация на движението на булеварда.

„Нещата са под контрол. Имаме нужда и като администрация от малко по-конструктивен диалог, за да намираме решения, а не да бъде постоянно мятане на кал. Имаме нужда от спокойствие, за да си вършим работата, а не от празно говорене. Зам.-кметът по строителството Василев обикаля районите, за да се заложат веднага аварийните ремонти“, отчете Терзиев.

„Бедстващи хора няма, оправени са проблемите с електроподаване. Решават се проблемите, където има завирявания. Всичките тези неща нямаше да се случат, ако имахме нормална ВиК инфраструктура и бяхме полагали грижа за реките и подземната и надземна инфраструктура“, упрекна той предшествениците си в столичното кметство. Терзиев обаче не отговори на въпроса коя е реката, която почти е щяла да прелее от коритото си снощи. Терзиев посочи, че водоемите се наблюдават и за момента няма рискове.

Има протекли покриви на детски градини и училища, съобщи още кметът, като добави, че още сутринта е разпоредил в 6:00 часа почистващите фирми да приведат в ред улиците, за да започне градът нормален живот.

Прегледана: 35455

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече