Вълчев: Панаирът в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите

0

Деканът на Юридическия факултет на Софийския университет, бивш депутат и вицепремиер проф. Даниел Вълчев коментира промените в Конституцията. 

„Противоконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия или да си удължава мандата в друго свое качество. Иначе е нормално да излязат във ваканция, защото панаирът в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите. Това нещо, според мен, е една традиция – да не работи парламентът месец и повече преди избори“, заяви проф. Даниел Вълчев пред Нова тв

„Промените в законите са противоконституционни. Служебните правителство през последните няколко години създадоха впечатлението, че президентът е някакъв център на власт. Ако има някакъв укор към него е, че той състави няколко правителства от хора, които не са способни да управляват държавата“, допълни той. 

Няколко години проф. Даниел Вълчев организира наградите „Златен пирон“ за най-лоши примери в законодателството. Дали политиците заслужават такъв приз след промените в Конституцията?

„Сега се събраха доста поводи да направим ново такова издание, вероятно през есента ще го организираме. За да ме разберете ще дам пример – в една от категориите беше спечелила дефиниция, от един от законите – „леглата на реките, това са земите по смисъла на Закона за водите“. Искам да кажа, че когато човек трудно борави с юридическата материя и има проблеми с общуването на български език, ефектът е в законодателството“, заяви проф. Даниел Вълчев. 

Прегледана: 56495

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече