Цветанов: Недопустимо е оставането на Калин Стоянов като политическа фигура в МВР

0

Живко Коцев и всички тези кадри, които излязоха в публичното пространство са укорими и аз смятам, че тук с предложението, което е направено, мисля, че президентът ще трябва да вземе обективно решение, но какво ще бъде то, може би ще покаже съвсем скоро неговото решение, заяви в „Денят започва“ бившият вътрешен министър и лидер на Републиканци за България Цветан Цветанов.

„Аз смятам, че неговата оценка е много ясна, негативна и че всъщност той не би назначил Калин Стоянов за министър и може би не би оставил Живко Коцев като главен секретар“.

„И мисля, че президентът би се съобразил с това искане, което е подадено от служебния министър-председател, но също така смятам, че е недопустимо оставането на Калин Стоянов като политическа фигура в министерство на вътрешните работи, защото самият факт, че след 60 дни има предстоящи предсрочни парламентарни и европейски избори, аз смятам, че трябва да има успокоение на системата, връщане на доверието, доколкото то е възможно, защото в момента остава усещането на хората, че най-прекият път на мафията до организираната престъпност е кариерното израстване в системата на МВР на подобни кадри, каквито виждаме в момента и това, което имаме като управление политическо или професионално в МВР“, акцентира Цветанов.

Бившият вътрешен министър заяви, че ни очакват тежки периоди за системата на МВР.

„Остава едно усещане у хората, че всичко е едно противоборство на политическа основа. Не толкова за професионалните и морални качества на служителите и на ръководните кадри, колкото за политическото овладяване и превръщането на МВР в една политическа бухалка във връзка с всеки един пресрочен или редовен парламентарен вот“.

Цялото интервю с Цветан Цветанов може да гледате тук.

Прегледана: 72420

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече