Герджиков се оплака: В избирателната комисия разкрили вота му

0

Секционна избирателна комисия е разкрила за кого е гласувал ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. За случката сигнализира самият той в профила си във Фейсбук.

„Така се случи, че отидох да гласувам на втория тур на местните избори рано. Няма опашка, в стаята са само членовете на секционната избирателна комисия. Взимам две бюлетини, влизам зад пердето, попълвам ги, излизам и ги подавам на длъжностното лице“, разказва Герджиков. И продължава:

„Длъжностното лице е груб мъж на около 70 г. с космати ръце, покрити с татуировки. На тази възраст едва ли си е сложил „татуси“ наскоро, увлечен от модата, по-скоро ги има отдавна, от времето, когато е бил или спасител на плажа, или в затвора. Мъжът поема бюлетините, РАЗТВАРЯ ПЪРВАТА ИЗЦЯЛО и старателно започва да прегъва единия ѝ край“.

Герджиков възразил, че може би не е добра идея да разкрива тайната на вота му, но друг член на СИК, който професорът описа като „18-годишно момче със заспал вид“ му отговорил с „бавен, флегматичен глас“, че краят на бюлетината трябвало да се прегъне. Професорът пресъздава още от диалога между двамата:

– Нямам нищо против, но при прегъването не бива да разтваряте цялата бюлетина, така че всички да видят как съм гласувал.

– В края на деня така или иначе ще разберем как сте гласували – възразява с флегматичния си глас момчето.

– Но не и как е гласувал всеки поотделно – правя последен опит аз.

– Не се ядосвайте – отговаря философски момчето.

– Не се ядосвам, виждате, че съм напълно спокоен, просто не мисля, че това, което правите, е редно.

По време на целия диалог мъжът, поел бюлетините, не каза нито дума, просто продължил да сгъва, допълва проф. Герджиков. И завършва публикацията си с думите:

„Може би вината е в мен? Сигурно не разбирам изборната процедура или се ядосвам излишно“, написа ректорът в профила си“.

Прегледана: 140950

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече