Дъщерята на Желю Желев бясна: Радев трябва да бъде съден за национално предателство

0

Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за национално предателство, заяви дъщерята на Желю Желев Станка Желева пред Нова тв.

„Имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни – да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си.“

Тя се мотивира с изказвания на Радев за войната в Украйна: 

„Как е възможно да кажеш, че България е неутрална държава при условие, че има 300 000 българи в Украйна, именно на териториите, където се води война. В окупираните от руснаците територии има доста голямо руско население, където българските училища са затворени, българските читалища са затворени. На българското население е забранено да говори майчиния си език.“

Желева подкрепи инициативата за премахване на Паметника на Съветската армия. По думите ѝ е позор най-високият и най-големият паметник в София да бъде ПСА. 

„Защитниците на паметника продължават да бъдат негови наследници“, добави тя. 

Желева прогнозира, че ако паметникът не бъде премахнат от политиците, то това ще бъде направено от гражданското общество. 

Прегледана: 91510

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече