Слави към ПП-ДБ: Пазите Бойко, но той ще ви изяде

0

„Оказа се, че гласоподавателите на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт.“ Това коментира лидерът на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук гласуването дали да се гледа имунитета на Бойко Борисов. 

Предложението за такава точка да се вкара в дневния ред на парламента беше внесено от БСП. Повод за него е делото „Барселонагейт“, по което има подозрения за връзка на Борисов със схема за пране на пари.

Предложението беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ (59) и ДПС (9), които гласуваха „против“, и на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) (52), които гласуваха „въздържал се“.

„За“ обсъждането на имунитета на Борисов гласуваха от „Възраждане“ (37 гласа), БСП (22), ИТН (10), един от депутатите на ГЕРБ-СДС, един от ПП-ДБ и независимият Радостин Василев.

По повод на това ето какво написа Слави Трифонов: 

„Животът е странен и многообразен. И понякога много ни изненадва. Може да се каже, че днес в политическия живот на България имаше такава изненада.

Оказа се, че гласоподавателите на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт.

Днес депутатите на ПП-ДБ гласуваха заедно с депутатите на ГЕРБ да бъде запазен имунитета на Бойко Борисов.

Я да го кажа още веднъж:

Всички, които са гласували за „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували за Бойко Борисов.

Бойко Борисов сега е коалиционен партньор на ПП и ДБ, те заедно си разпределят порциите от властта, заедно управляват и се пазят взаимно. Сигурно им е много приятно на тия, които са гласували за ПП и ДБ. Всъщност, аз откъде да знам. Може пък наистина да им е приятно. Никой не знае какво чувства друг човек. Чувствата са интимна работа, а и те в оня запис нали така го казаха…

И ще си позволя да направя една прогноза. За целта, трябва да се обърна към ПП и ДБ:

Вие пазите Бойко Борисов, но той ще ви изяде. Просто такава му е природата. И единствените излъгани и разочаровани ще останат хората, гласували за вас…“

Прегледана: 104390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече