Давам на правителството 10 дни, не 100

0

Най-после имаме редовно правителство.

С което се изпълниха и трите ми прогнози:

1. Че ГЕРБ ще върнат мандата си без да представят правителство.

2. Че ГЕРБ ще подкрепят правителство с мандата на ППДБ.

3. Че ГЕРБ ще подкрепят правителство с мандата на ППДБ и с участието на Асен Василев в него.

Преди месец казах на един семинар, че вероятността ГЕРБ да подкрепи правителство на ППДБ с участието на Асен Василев в него е над 50%. Тогава ме гледаха странно. Не са виновни, просто не знаят, че уравненията на теорията на системите и математическата социология (позната в някои произведения като „психоистория“) работят винаги 🙂

Следвайте ме за още прогнози 🙂❤

В правителството има много добри специалисти, пожелавам им успех. Трябва да се свърши много работа.

Но истински сложната задача е в парламента. Без консенсус между политическите сили, без сериозни и бързи реформи, без незабавни действия по смяна на калинките и избор на професионалисти начело на институциите, за да се гарантира работата им, нищо няма да стане.

Надявам се, че нито една политическа сила няма да си позволи в този момент да търси дребни политически изгоди. Защото помним какво стана през 2015 г. и как реформите бяха спряни. Защото всички помним как през 2017г. започна яростна анти-европейска пропаганда от най-високо ниво. Но тогава хората не знаеха за чудовищата, които се създават. Сега всички знаят, всички виждат какво правят развилнялите се чудовища. И в България, и по света. Ако някоя партия си позволи да бламира истинските реформи, всички ще знаят, че тя е виновна за поредните откраднати години. Всички.

Тъй като съм мил и конструктивен, давам 10 дена на правителството. Не 100, а 10. Обещавам 10 дена да не пиша за политика. За да може правителството, а и парламента да имат време да заработят. 10 дена им стигат. Надявам се, че няма да стане толкова голямо сътресение, че да се наложи да си наруша обещанието. Мразя да си нарушавам обещанията.

Успех на правителството и на парламента! Дано имат разум и желание за бързи и решителни действия. Всички имаме нужда. Всички.

Автор: Любомир Аламанов, ПР специалист, Фейсбук

Прегледана: 121130

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече