„Борисов е готов на всичко, за да не го пипат“

0

Водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов вероятно ще склони да подкрепи правителство на ПП и ДБ, ако получи гаранции за своята политическа и лична неприкосновеност. Такава хипотеза разви социологът Първан Симеонов в предаването „(О)позиция“ с журналиста Людмил Илиев.

Според него, възможно е Борисов да застане зад кабинет на загубилите изборите, ако това му гарантира излизане от политическата изолация, както и обещание, че няма да се озове отново в ареста. „ПП и ДБ се възползваха най-много от антиГЕРБ патоса, и те са хората, които могат да свалят тази стигма“, отбеляза Симеонов. И въпреки това, той смята за трудно осъществим варианта за кабинет с втория мандат, дори и да се постигне компромис около целите и състава му.

Социологът предположи, че ПП обмисля два сценария – при първия, получава подкрепа от герберите за правителство и го представя като победа пред своите поддръжници; при втория минава в опозиция срещу кабинет на „хартиената коалиция“ и очаква нови избори.

Симеонов обясни мълчанието на лидерите на ДБ на срещата с това, че те имат общо минало с Борисов. По думите му, специално Христо Иванов поддържа и досега канал за комуникация с водача на ГЕРБ-СДС. Ако Петков и Василев ги нямаше, Христо Иванов отдавна щеше да се е разбрал с Борисов, смята социологът Първан Симеонов

Прегледана: 113885

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече