Разузнаването на Украйна: Вече е избран наследник на Путин, руският Джеймс Бонд

0

Украинското разузнаване продължава да твърди, че вече е избран наследник на Путин в лицето на директора на ФСБ Александър Бортников, пише Фрогнюз.

Предположението, че Бортников е човекът, който ще замени Путин, не е е изненадващо като се има предвид как двамата мъже са развивали кариерите си паралелно и заедно. И двамата са служили в КГБ в Ленинград, преди Бортников да поеме същото звено, но с друго име. За Запада Бортников е руски еквивалент на Джеймс Бонд.

ФСБ на Бортников е едновременно мозъкът и сърцето на режима на Путин, „държава в държавата“, според задълбочено разследване на Центъра по досиетата.

Според украинското разузнаване „елитните заговорници“ са избрали 70-годишния Бортников, защото вярват, че той може да оглави възстановяването на икономическите връзки със Запада.


Елитът е притеснен от опцията Русия да се превърне в държава, отбягвана от Запада, със запорирани къщи, банкови сметки и яхти, без възможност да пътуват и да развиват бизнеса си зад граница.

Смята се, че Бортников има мрежа от вътрешни лица, работещи и живеещи в Украйна, където той управляваше мрежа от агенти в продължение на много години.

Роденият в Урал шпионин отдавна е един от най-близките сътрудници на Путин, който играе ключова роля в изграждането на Русия след съветската епоха.

Различни слухове свързват Бортников и отличните стратегии на украинските генерали, получили информация за настъплението на чеченската армия, която се върна безславно в страната си с огромни загуби на хора и техника. Счита се, и че именно шпионинът стои в основата на теча на информация към приближени на украинския президент Володимир Зеленски за осуетените множество опити за убийството му.

Руският диктатор Путин може да бъде заменен и от някой „млад полковник“, какъвто беше сегашният руски президент в началото на управлението си.

Това прогнозира руският активист за правата на човека и блогър Марк Фейгин, коментира „Сегодня“.

„В това няма нито едно съмнение. Основният орган е управителният съвет на Федералната служба за сигурност на Русия, в който влизат всички – от Бортников до всички останали ръководители. Разбира се, те могат да правят такива планове. И могат да мислят как, какво и дали. Ами ако Путин умре утре? Това също може да се случи – не е задължително да го отстранят. И те ще имат нужда от такъв полковник – защото го изисква ситуацията“, обяснява Фейгин.

Той припомня, че пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна е показало малодушието на военното ръководство на страната-агресор, по-специално на ръководителите на Министерството на отбраната и на Генералния щаб. Става дума за Шойгу и Герасимов.

По-рано медиите писаха, че Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, може да бъде евентуален наследник на Путин.

Прегледана: 71245

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече