Инж. Костадинов: Под некадърното управление на Фандъкова София потъва към дъното

0

София вече мери сили с най-провалените градове в света като столицата на ЦАР Банги, Хазарибагс в Бангладеш, Семей (Семипалатинск) в Казахстан и Дзержинск и Нурилск в Русия. Най-мръсни, с лош транспорт, лоши условия за живот – с това са известни тези населени места. Към тях с висока скорост потъва българската столица София, под некадърното ръководство на Йорданка Фандъкова.

Преди ден тя се появи по една телевизия и с мъркаш гласец се заоправдава за всички проблеми в града. И разбира се отново поиска милиони от държавата.

10 261 деца през 2022 г. са без шанс да постъпят в детски градини и ясли в София.

На 8 ноември 2011 г. недостигащите места са били 9 800. Какво тогава е правила Фандъкова през всички тези години?

За 11 години кметуване в София Йорданка Фандъкова „постигна“ небивал успех, като увеличи броя на недостигащите места в детски градини и ясли! Това се казва „марково“ управление на ГЕРБ, с очевидни антирезултати.

Фандъкова се ожали също, че цели 40% от данъците на столичани отиват за градския транспорт. Този резултат също е плод на невероятна некадърност, за което сочат следните цифри:

Във Виена този процент е 18%! За разликите в качеството няма да споменаваме.

В Лондон положението е почти същото. Там от 2016 г. има „данък за трафик в центъра на града“ и много придобивки, за които можем само да мечтаем.

Във Варшава за транспорт отиват 21 на сто от данъците, но там има скоростна железница, мотриси на метрото с доста по-ниска консумация на ток от руските, които се движат в София, билети, които важат за транспорта в цялата страна, около 20 различни намаления и пр.

В Прага градският транспорт е организиран по такъв начин, че използването на лични автомобили за придвижване в града през последните години е намаляло с 38 на сто.

Качеството на живот в София продължава да се влошава. Това показва класация на „Икономист Интелиджънс Юнит“, на британското списание „Икономист“. Столицата е поставена на 87-о място в листа на големите градове в Европа. Години наред столицата ни се срива във всички отрицателни класации. На седмо място в света е по най-лошо качество на въздуха.

Но Фандъкова продължава да стои начело на този град и да се превръща в емблема на некадърността и зловредието.

Логично е да се запитаме, защо Фандъкова, която е наясно със своята безпомощност, не подава оставка? Не разрешава фронтменът на бандата от ГЕРБ Борисов, така се говори. Но не трябва ли човек освен зависимости да държи поне малко и на името си – след като е ясно, че хората, които страдат от неговото управление, не го интересуват.

Инж. Димитър Костадинов, Фрогнюз

Прегледана: 15985

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече