Христо Грозев: Путин иска да нанесе ядрен удар по член на НАТО

0

Българският журналист и главен следовател на международната група Bellingcat Христо Грозев смята, че след Украйна руският президент Владимир Путин ще иска да атакува една от страните, която е членка на Северноатлантическия алианс, по-специално с ядрено оръжие. Грозев изрази това мнение в интервю с Дмитрий Гордън, съобщава Цензор.НЕТ .

Гордън попита дали Русия, според Грозев, може да нанесе удар по член на НАТО, като Полша или балтийските държави.


Абсолютно не отхвърлям. Знаете ли, моето мнение е безполезно тук. Просто питам хората, които работят вътре в системата: „Възможно ли е?“ – „Да, възможно е.“ – „И какво точно?“ – „Какво ще направи ли, ще се опита да го направи“, каза Грозев.


В същото време той изрази съмнения, че заповедта на Путин за натискане на ядрения бутон ще бъде изпълнена.


„Ще бъде ли натиснат бутонът?“ „Не можем да кажем това. Зависи от това колко гарантирано изглежда бъдещето му на офицерите, които командва.“ Защо? Защото има верига от неговата команда до натискането на бутон, истински бутон, а не виртуален, пет души, пет нива. Ако някое от тези нива вярва, че бъдещето на Путин не е гарантирано, той няма да настоява, няма да предава инструкции“, обясни следователят.


Всеки офицер, който изпълнява такава заповед, трябва да чувства, че някой ще го спаси от международния трибунал. “ от екстрадицията в Хага и новия Нюрнбергски процес „, посочи Грозев.

Прегледана: 122640

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече