Вече сме на правилната страна, само трябва да устоим на кресливите истерици и провокациите

0

Застанахме ли на правилната страна най-после? Издържаха ли политиците теста за доброто и злото? Отговорите очертават българската физиономия в нашето и световното огледало.

Промяната в България е под обсада. Освен с енергийната криза и инфлацията, на Кирил Петков му се падна да се справя и с война в Европа. 

Правителството е подложено на открит обстрел, саботаж и приятелски огън. След срамното огъване за санкциите срещу Русия, при смяната на военния министър замириса на шантаж и извиване на ръце вътре в коалицията. Случайно или не, навръх националния празник НСО проспа очевидната провокация срещу първите мъже в държавата. И позволи срамните сцени да засенчат преклонението пред героите на Шипка.

Цивилизационният избор на управлението се спъва и от опозицията, готова да подклажда и подхранва панически страхове. Бившият премиер Бойко Борисов разчита на късата памет за сервилното му отношение към Владимир Путин. Борисов разчита да сме забравили и за старанието му бързо да изградим руската газова връзка към Сърбия, за което угоднически търсеше одобрение.

Помним и как Борисов решаваше кризите, заплашвали националната сигурност, с братски дюнери и метани към съседа „ага“

Изглежда най-после сме от правилната страна на доброто и злото, стига премиерът да успее да устои както на кресливите истерици, така и на саботажа вътре в кабинета.

Източник: в. Сега

Прегледана: 154925

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече