Психолог: Не подценявайте Костадин Костадинов! Може да направи големи бели!

0

Протестиращите поддръжници на „Възраждане“ не могат да се сравняват с онези – от лятото на 2020 година. Това каза пред БНР кризисният психолог Христо Монов и добави:

Не подценявайте Костадин Костадинов! Той може да направи големи бели„, перифразирайки предупреждението на Ерих Фром за Хитлер, когато влиза с относително нисък процент в Райхстага.

По думите му 80% от протестиращите срещу зелените сертификати пред парламента са били платени, а останалите 20% – заблудени „от ура патриотизма на г-н Костя (лидерът на „Възраждане“ – б.р.), както му казват“:

„Не беше лошо да ги видим кои са“.

„Голяма световна трагедия не може да възпроизведе, но достатъчно сме се отчуждили и като се появи един такъв (Костадин Костадинов), вместо да ни създаде някакви общи цели, към които да тръгнем заедно, ще ни накара още повече да се намразим един друг. Ние имаме нужда от национален идеал на съзиданието„, заяви психологът.

В критична ситуация, каквато беше появата на пандемия от Covid-19, трябва да има един тип говорене, подчерта Монов:

Когато говореше проф. Мутафчийски, не трябваше никой да дава думата на доц. Мангъров. Това разколеба хората. Посланието не трябваше да е „Яко ще се мре!“, а, че има проблем, но има начини за решаването му – ваксините и противоепидемичните мерки“. 

Прегледана: 164325

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече