Първан Симеонов: Ерата „Борисов“ отмина

0

За Борисов идват нелоши дни, защото друг ще се пържи, а той ще гледа отстрани и ще назидава. Това е роля, която той искаше още през април, но Слави Трифонов не го допусна, като предизвика нови избори и го извози. Понякога така става в политиката.

Това каза в интервю за Mediapool политологът Първан Симеонов.

„Борисов обаче е политическа зодия Близнаци. Той се радва на това да стои отстрани и да критикува, но се вижда, че много му се иска пак да е начело. Някак не може да млъкне. В тази ситуация е най-добре да спреш да говориш, за да не дразниш хората, особено след като те за пореден път са се произнесли срещу теб. Времето обаче лекува и Борисов трябва да се опита да запази големия политически капитал, който има. След една-две години може историята да започне да дава добри оценки за него. Иска се търпение, но Борисов е показал, че това е едно от качествата, които най-много му липсват“, смята той.

„Иска се конструктивност за излизане от изолацията, а не ярост. ГЕРБ прилага ярост, с което консолидира своите хора, но не излиза от изолацията. Дали консолидацията на ГЕРБ е успешна, ще видим след две години на местните избори, защото ГЕРБ е местна власт плюс еврофондове. Корените на ГЕРБ са в местната власт и ще видим колко устойчиви са техните кметове след две години. Тогава пак ще си говорим за ГЕРБ след Борисов. Известни са в историята моменти, в които някой се завръща за малко. Наполеоновото завръщане обикновено не свършва добре. Дори народът да повика Борисов отново на сцената, самата ера „Борисов“ ми се струва отминала. Не съм много сигурен, че историята ще даде лоша оценка на Борисов. След години, когато се обърнем назад, може да видим, че българите пазят някакви сантименти към него“, коментира още Симеонов.

Прегледана: 166965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече