Проф. Иво Петров: Никой не смее да каже, че страничният ефект на незащитеното заразяване с ковид е смърт

0

Много се говореше за страничните ефекти на ваксините, но никой не се осмелява да каже, че основният страничен ефект на незащитеното заразяване е смърт. Това обяви пред Нова тв проф. д-р Иво Петров, който заедно със Свилена Димитрова (Българска болнична асоциация) и д-р Аспарух Илиев коментираха дали ще сработят зелените сертификати за справяне с COVID-19 у нас.

Според проф. Петров у нас вече има закрити кардиологични отделения, защото те са се превърнали в COVID отделения. „В момента сме принудени да оцеляваме. Всеки, който е против мерките, е против обществото“, категоричен е кардиологът.

„Когато човек има правилната информация, взима правилното решение. Това е характерно за човешкото мислене. Подкрепям всичко, което намалява смъртността в България“, заяви кардиологът проф. д-р Иво Петров.

„Докато се притеснявахме, че с нас се правят опити, се оказа, че цяла Европа се ваксинира, а ние сами си тестваме какво ще стане, ако не се ваксинираме. Боя се, че резултатите от това са доста тревожни“, коментира Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

„Решението на болниците да подкрепят въвеждането на зелен сертификат за техните служители не е лесно, но това не е лесно за никой работодател. Другите алтернативи са много по-лоши. Нямаме накъде повече да мърдаме – нито можем да увеличим леглата в болниците до безкрай, нито имаме възможност да продължаваме да експлоатираме персонала. Ако всички ние не си дадем сметка къде се намираме в момента, няма да излезем от тази ситуация и локдаунът ще е най-малкото, което ще ни се случи. Да, ще има мерки, но за съжаление ще продължат и всякакви протестни и псевдопротестни действия“, каза още Свилена Димитрова.

„Месеци наред ни беше казвано – не се ваксинирайте, следете си антителата. В момента, в който обаче излезе регулацията за това и преболедувалите да са ваксинирани, хората с пълно право останаха изненадани, защото лекарското съсловие продължаваше да спекулира с тези антитела“, каза д-р Аспарух Илиев – ръководител на лабораторията по инфекции в Университета в Берн.

Прегледана: 175565

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече