Минеков с разтърсваща критика за Герджиков: Падение. Духът на Аристотел срещна Винету

0

Духът на Аристотел срещна духа на Винету. Това е падение, жалко за господин Анастас Герджиков. Смятам, че ректори и директори на училища не трябва да влизат в политическата битка. В краткото минало видях как може да се изберат ректори, посредством политически натиск, как да бъде обработен Студентският съвет, как да бъдат притиснати преподавателите, дори да има лек протест, дори да се измисли донос. Това се е случвало с ректори в страната.

Това заяви в ефира на БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Коментарът му идва на фона на обявената в края на миналата седмица кандидатура на ректора на СУ, зад която застанаха от партията на Бойко Борисов. Критиките веднага заваляха. 

Минеков коментира и казуса в офисите на ГЕРБ в сградата на НДК. По думите на културния министър Националният дворец на културата е на огромен минус, а задълженията възлизат на близо 90 милиона лева. Отговорност за това носят от партия ГЕРБ, които не са плащали нищо – ток, парно, площ. Бойко Борисов пък сам си е дал офиси. 

Единственият начин НДК да бъде спасен, е ГЕРБ да освободи заеманите от формацията два етажа. 

Минеков поиска ГЕРБ да освободи наетите от формацията офиси в сградата на Националния дворец на културата и оповести, че предприятието е в тежко финансово състояние, а освен това са налице данни, че се подготвя неговата приватизация. След думите на културния министър от НДК ЕАД посочиха, че не притежава 16-ия и 17-ия етаж на Административната сграда на двореца, защото още на 28 декември 2009 г. те са извадени от тогавашното ТПО НДК поради отпаднала необходимост. От ГЕРБ пък посочиха, че от тогава офисите са прехвърлени към областна администрация София-град и плащат наем на нея. В последната година партията ползва офисите безвъзмездно, след като на 12 февруари 2020 г. бе взето решение от кабинета „Борисов“ ГЕРБ да ползва безплатно централата на партията в центъра на София за срок от 10 години.

Прегледана: 181665

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече