Политолог: Наблюдаваме абсолютен провал на ИТН

0

Наблюдаваме абсолютен провал на „Има такъв народ“. Би следвало те да участват в диалога активно не само по политики а по същество, особено ако има неприемлива кандидатура в проектокабинета им. Това каза пред bTV политологът Слави Василев.

Според него процедурата не може да приключи просто с един лист хартия на Николов, който заявява, че се оттегля от кандидатурата си за министър-председател.

„Днес можем да бъдем свидетели само на едно пререкание между партиите кой е предател и кой какво е предал“, обясни от своя страна колегата му Георги Киряков.

Според него не сме само в парламентарна, но и в конституционна криза и случаят трябва да се тълкува от КС.

По думите му няма как де се прогнозира засега какъв ще е ефектът на евентуални следващи избори и дали се е увеличила подкрепата за „Има такъв народ“ или за ГЕРБ.

„Още след изборите на 11 юли беше ясно, че няма да се постигне подкрепа за партията на Слави Трифонов и проектокабинета му. Начинът на обявяване на първото проектоправителство, без да са излезли официалните резултати от ЦИК, както и заявката за безусловна подкрепа, бяха едни от индикаторите“, смята той.

Прегледана: 196225

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече