„Съмнението за задкулисие и обвързаност с ДПС остава“

0

Публикацията е от фейсбук страницата на Илиян Василев

Ще се въздържа да коментирам новия кандидат за премиер на ИТН. Само да охладя ентусиазма на възхваляващите Слави, как той изиграл всички ни със смяната на кандидата в последния момент. Такъв дълбок, стратегически ход. Изобщо майстор.

Подобно мнение могат да имат само хора, които не разбират от политика и обществени отношения.Защото негативните настроения към ИТН в процеса на „пробата“ премиер набъбнаха толкова силно, че инерцията/вълната на отрицанието ще завлече и свестни кандидати за министри. Ако това е умел ход от страна на Трифонов, да напомня че вече „умело“ отсвири Николай Василев, след това Петър Илиев, а мачът с кабинета тепърва започва.

Това съмнение за задкулисие, за обвързаност с ДПС си остава и ще се пренесе върху всички кандидати. ДБ и ИБГНИ дори не е необходимо да правят нещо значимо. Сега ИТН и новия кандидат за премиер ще трябва да ги наобикалят за подкрепа. А въпросите остават.

Най-малкото защото най-важния фактор в ИТН – Слави Трифонов, не участва в преговорите и защото ИТН не искат да подпишат споразумение за договорената програма за управление. Може да играе баскетбол, досущ Борисов, а няма време да участва в преговори за програма за управление, и не смята за нужно да обяснява действията на публиката.

Без Борисов, но по борисовски.

Един наивен въпрос, след като тези с които уж водеха разговорите и сега ще се убеждаваме за съветска/ИТН власт не са окончателните десижън мейкъри, за какво изобщо да се преговаря с тях?

И друг въпрос – между „програмата“ на Николай Василев и тази на новия – петте точки има очевидни разлики. Ако така си сменят акцентите, каква е гаранцията че говореното на масата на преговорите ще се изпълнява от правителство на ИТН, след като всичко при тях подлежи на промяна в последния момент.Работата не е параграф 22 има, си правила. Не е първо премиера, след това програмата, а обратно, първо ИТН ще каже ясно какво ще прави правителството, какви са приоритети, пък след това качествените хора за изпълнението им. Примерно искаме да направим реформи и разградим Системата – как този Пламен Николов се съотнася към тази задача, защото мениджърските му способности изложени в медиите не са достатъчно убедителни за топ ниво на публичен макроманиджмент.

Но е по-добре от масон премиер.

Прегледана: 188905

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече