Стив Ханке: България е лесна мишена за санкциите по „Магнитски“

0

Правителството на САЩ няма практика да предоставя доказателства по отношение на санкционирани по закона „Магнитски“, заяви пред bTV американският икономист Стив Ханке.

Министерството на финансите на САЩ е уверено във фактите, с които разполага. И са готови да се защитават и в съда – при необходимост. Правили са го и преди, имало е повече от 100 души, санкционирани досега по този закон и министерството никога не е губило дело. Следователно българите, ако обжалват и заведат дело, вероятността да загубят е 100%, каза Стив Ханке.

Според него единствената разлика между корупцията в България по времето на комунизма и днес е, че сега има много повече за крадене, отколкото тогава: „Това не е нищо ново за България“

Представете си ловец на едър дивеч, той иска да улови дивеча, иска голям трофей. Байдън иска голям трофей и затова санкциите се случват сега. Байдън е едва от няколко месеца на поста и се опитва да е много агресивен в налагането на санкции по закона „Магнитски“, въведен през 2016 г., твърди бившият икономически съветник на президента Роналд Рейгън.

Законът съществува, а в България корупцията е толкова голяма, че тя е просто лесна мишена, категоричен е Ханке.

В България нито едно голямо предприятие няма да работи с тези санкционирани фирми. Ако го направят, има опасност и те самите да бъдат санкционирани, твърди той.

Прегледана: 166053

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече