21 детайла от второто заседание на комисията за ревизия на управлението на Борисов

0

Публикацията е от фейсбук страницата на PR експерта Любомир Аламанов по повод второто заседание на комисията за ревизия, което се проведе миналата седмица

21 детайла от второто заседание на Парламентарната комисия за проверка на управлението на Борисов

1. Явно всеки депутат със силен глас може да блокира дейността на Парламента или неговите Парламентарни комисии.

2. Явно всеки депутат с тромбон, вувузел или друго средство за издаване на шум може да блокира дейността на Парламента или неговите Парламентарни комисии.

3. Явно всеки посетител на Парламента може да заплашва изслушвано лице от Парламентарна комисия.

4. Явно всеки журналист може да крещи в самозабрава по Председател на Парламентарна комисия и да си взима думата, когато си поиска.

5. Явно няма нормални начини за справяне с нахални насилници.

6. Представете си само журналист да крещи по подобен начин на Председател на Сенатска комисия в САЩ. Какво ще му се случи и дали ще има въобще достъп повече до която и да е институция.

7. Явно някои депутати много се радват да имат удобни външни лица или журналисти, които с вербално насилие да бламират каквато и да е работа на Парламентарна комисия.

8. Нормалните културни депутати не можаха да противодействат на подобни практики.

9. Нормалните хора трудно противодействат на очевидно и нагло насилие. Било то само вербално.

10. Явно в Правилника на Парламента няма разгледан подобен казус и няма предвидени процедури. Може би трябва да се промени. Иначе скоро следващият Парламент ще заприлича на сблъсък на футболни агитки.

11. Нагла лъжа е, че депутатът е над всичко. Законът и правилата са над всичко. Даже и депутатите трябва да се съобразяват с тях.

12. Спазването на правилата е като спиране на червен светофар. Не е ограничаване на права, а е нормален начин много хора да живеят заедно като общност.

13. Илчовски не каза нищо по-различно от предишното изслушване. То и аз не знам какво щях да кажа, ако 30 депутати ми стояха зад гърба и ми крещяха как трябва да си меря приказките.

14. Отговарящият Ангелов каза повече уличаващи детайли в опит да се оневини. Мълчанието на прокуратурата става оглушително.

15. Стана ясно, че прокуратурата „държи на трупчета“ разследване срещу текущ депутат повече от 9 години. А после протестират защо се говори, че не си върши работата.

16. С поведението си Ударният отряд на ГЕРБ само остави внушението, че трябва да се запуши устата на изслушвания човек.

17. Министър Аврамова избяга от въпросите за Подпорна стена Алепу. С което направи смешни кметовете на Бургас и Стара Загора. Припомням, те лично протестираха срещу строежа.

18. Всички останали институции избягаха от явяване пред Парламентарна комисия. Това са представители и на МОСВ, и на РИОСВ, и на ДНСК, и на всички други, поканени от Парламентарната комисия.

19. Практиката „в отпуска съм, затова не ме интересува какво ми говори нек‘в Парламент“ е изумително порочна и показва презрението на изпълнителната власт и чиновниците към принципите на парламентарната република.

20. Оказва се, че министър има право да се обърне по всяко време към депутатите без да бъде прекъсван и след това да си тръгне без да отговаря на въпроси. А депутатите нямат никакъв начин да накарат даже и дребен чиновник да се яви на изслушване.

21. Ако това е в Правилника на Парламента, може би е добре да се промени. Ако няма наказания за подобни простъпки, може би трябва да се сложат. Ние парламентарна република ли сме или чиновническа?

Силно се надявам някои разумни партии вече да работят по промени на Правилника за работа на Парламента.

Допълнение, само акцент:

Богат агробизнесмен: „Тия играха карти с Бойко, а я им се смеех. После ей тоя поръча плеймейтка за 5 бона на Бойко.“

Още по-богат бизнесмен, в отговор: „А пък аз играх карти с Бойко. И Бойко е мъж, имаме мъжка връзка, той може да си поръча за много повече от 5 бона, да не е нек‘в балък.“

Това е всичко, което трябва да знаете за богатите българи и с кого са играли карти през последните 12 години, за да станат такива.

И още едно допълнение: Епопеята „Депутати под строй бранят картоиграчи“ ще остане като тъжна епитафия на отминаващия режим.

Истински финал: Срам! Когато и да си тръгнат, все ще е късно.

Прегледана: 121210

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече