„Приключи самодържието на Борисов“

0

С 45-ия парламент приключи самодържието на Борисов. Това е най-важното нещо! И парламентът показа, че може да бъде жив, а не просто гумен печат в ръцете на Бойко Борисов и да узаконява свинщините му„. Това каза пред БНР зам.-председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов. 

По думите му комисиите в Народното събрание, които започнаха работа в краткия живот на парламента, са показали, че той може да бъде ефективен орган:

Част от статуквото направи всичко възможно две временни комисии да не заработят – комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през лятото на 2020-а и комисия за „Росенец“.

Според него една такава комисия за дни е можела да свърши много работа, както се е видяло от дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години:

„Тези комисии не са съд и ролята име е да бъдат ефективна форма на граждански контрол. Само в изявлението на бизнесмена Иван Ангелов имаше самопризнания, които обвързват бойко Борисов, пенсионни фондове и т.н. Работа на обвинението е тези показания, които събере комисията, да ги превърне в обвинения, които да ги представи пред независим съд. Да има осъдени или оправдани“.

Хаджигенов посочи, че целта на влизането на „Изправи се! Мутри вън!“ в парламента е била да обединят всички срещу ГЕРБ:

Този кратък живот на парламента беше показно какво е демокрацията“.

Той прогнозира след изборите на 11 юли резултатът на ГЕРБ да бъде по-нисък от този в 45-ото НС:

Подобна конфигурация ще се възпроизведе и в 46-ия парламент. Това показва, че е дошло времето на истинската демокрация – да седнем и да се разберем по определени политики и по определени ценности. За да можем да продължим по точка 2 от плана – махане на Иван Гешев“.

Николай Хаджигенов подчерта, че трябва да бъде съставено правителство, което да не е партийно и да управлява с кратък хоризонт и определени цели. 

Прегледана: 120078

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече