Прес службата на правителството работи на частно за председателя на ГЕРБ

0

Правителствената информационна служба е поела официално ролята на личен ПР на Бойко Борисов. Само за месец поне 12 прессъобщения от дирекцията ПИС започват с еднозначното: „Премиерът Борисов…“ В което нямаше да има нищо лошо, ако засягаха действия и решения на Министерския съвет. Но съдържанието на правителствената служба ретранслират само и единствено спорни мнения и разсъждения на министър-председателя, съобщава Капитал.

Първият проблем е, че те идват обикновено от някакви събрания в сутерена на дома на премиера в Банкя, а мишените на тези съждения са двама – „депутатът Трифонов“ и президентът Румен Радев.

На 26 април Борисов каза от сутерена на дома си по адрес на Слави Трифонов следното: „Страхливец е този, който казва, че със 165 депутати не може да управлява.“ Как това се отнася към дейността на правителството не става ясно. След това има уточнение, че това се е случило по време на „работно съвещание с министри и експерти, участвали в разработването на Плана за възстановяване и устойчивост“. Относно самия план няма новини – основно цитати на премиера как новата власт нищо не вършела, как, ако ГЕРБ управлявали, планът вече щял да е разгледан от Брюксел. Коя „нова власт“ също не е ясно, като правителството му продължава да управлява.

Ден по-късно пък съобщението на ПИС гласи, че депутатите променят Изборния кодекс, „като целта според Борисов е да бъде осигурена служебна победа на Радев“… „Българските граждани вече могат да си направят изводи защо няма център-дясно правителство, а президентът Радев бави втория мандат, за да тече задкулисието“, е друго заглавие от същия ден.

Още по-рано, на 8 април, напоително съобщение на ПИС разказва за посещение на премиера в Рилския манастир. Как това се отнася към държавната политика и изобщо към разделението между религия и държава е добър въпрос. В деня след изборите вече Борисов еднолично заявява: „Обещах на българите да имат най-добрите ваксини срещу ковид-19 и изпълних поетия ангажимент.“ Тук е моментът да споменем, че България бе поръчала най-много количества от противоречивата ваксина на „АстраЗенека“ и ваксините все още са дефицит.

Официално правителствената служба отговаря за информирането на гражданите за решения на кабинета, за кампании по политики. Никъде не се казва обаче, че функционира като партиен пресцентър. С две думи – плащаме заплатите на Борисов, който е се е сврял в сутерена си в Банкя, а и на хора, чиито работни дни минават в това да слушат монолозите му и да ги окомплектоват в прессъобщения.

Прегледана: 108922

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече