Бабикян: Как човек намира време да играе футбол, а не да отиде в Народното събрание?!

0

„Представителите на народа са в Народното събрание. Не знам как един човек намира време да играе футбол, а не да отиде в Събранието.“ Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян, депутат от „Изправи се! Мутри вън!“, по повод очакването премиерът в оставка Бойко Борисов да се яви в Народното събрание.

„Съвсем разбираемо е защо ГЕРБ нямат желание да водят разговори с нас – от нас не може да се очаква подкрепа за кабинет на ГЕРБ“, подчерта Бабикян по темата преговори за бъдещо правителство с първия връчен мандат на ГЕРБ-СДС.

„Ние сме обявили темите, по които сме хомогенни далеч преди изборната кампания. Спазваме това, което сме поискали по площадите на България, и това са мотивите, заради които сме заедно“, коментира Арман Бабикян, запитан колко е хомогенна парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“

Арман Бабикян смята, че в ПГ на ИМВ няма индикации за отцепление и преконфигуриране на депутати.

„Човек може да е сигурен само в смъртта. Имам спокойствието, че хората, с които сме заедно, ще изпълнят всичко това, което сме декларирали публично“, отбеляза той.

Според Бабикян страната ни има проблем „във вертикален, а не в хоризонтален порядък“, защото сме „във феодална система и премиерска република, която няма общо с демокрацията и парламентаризма“.

Бетонирането в енергетиката не се случва за 24 часа, заяви Бабикян относно отхвърленото предложение на БСП за мораториум върху назначенията и финализираните конкурси за управителни органи на държавните предприятия. Той допълни, че в БСП има опитни в енергетиката хора.

Седмица преди Корнелия Нинова „да се събуди по темата“, по една от националните телевизии Мария Капон е посочила конкретно име и конкретен борд в енергетиката и „човек, който предстои да спечели такъв конкурс“, поясни Арман Бабикян.

„Тази ранна прогноза взе, че се сбъдна и на никой не му трябваше кристално кълбо. Трябваше хората от БСП да се усетят още тогава“, добави депутатът.

Прегледана: 103803

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече