Цветеслава Гълъбова: ГЕРБ забравят, че 2 милиона българи не са гласували за тях

0

Публикацията е от фейсбук страницата на известната психиатърка д-р Цветеслава Гълъбова

След вчерашния първи парламентарен ден, след видяното от всички, а именно, че ГЕРБ са нежелани от никого – нищо, че се хвалят, че 800 хиляди българи са гласували за тях, но забравят останалите 2 млн, че са гласували не за тях, след оставката на кабинета, връчена от някого – незнайно кой, последвана от отпуск за премиера и първите заявки от политическите сили върху какво започват работа, си дадох сметка, че сме свидетели на едно дълбоко незряло и инфантилно поведение от страна на представителите на партията, управлявала ни цели 12 години.

Чак е чудно, че хора на възраст и с огромни претенции за опит, особено политически, как не могат да се справят със загубата, не могат да приемат, че не са желани и явно не разбират защо. Ами, драги, прочетете пак – ако изобщо сте я чели, ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА на Христо Смирненски. И ще ви стане ясно защо не сте желани, защо хората избрахме други да ни представляват и управляват. Заради дълбокото морално разложение, до което беше доведено нашето общество. Може би не сме най-тежките интелектуалци на света, но определено имаме здрави корени – български корени, които са ни позволили да устоим на бури и ветрове през вековете.

От вчера насам сме свидетели на един от най-примитивните като реакция, но и най-омерзителните, начини за унижаване на противника – подигравка и ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ.

Днес писачът на книги и „специалист“ по вътрешна сигурност Маноил Манев – явно новото острие, спусна актуалната опорка по повод избора на г-жа Ива Митева за председател на Народното събрание. Та, на въпрос каква е разликата между нея и Цвета Караянчева, същият отговори, че била първата била техническо лице, а втората имала четири парламентарни мандата, в биографиите била разликата, не в дипломите. След това го чух и от друг, калинков „авторитет“, но с академична титла /професор Близнашки/ – явно се надява на нещичко, като му дойде времето.

Цвета Караянчева и Ива Митева

Драги ми смехурковци, не познавам г-жа Митева, но това, което видях, определено ми хареса – открито и лъчезарно лице, излъчващо интелект, спокоен тон и сигурност в подготовката за този изключително отговорен пост, естествено човешко вълнение в първите минути и възможни малки, но всъщност симпатични грешки от това. Мога само да поздравя партията на г-н Трифонов за избора на г-жа Митева като експерт и номинацията й за председател на НС. Радвам се, че това се случи с такова мнозинство! Пожелавам й успех!

И продължавам нататък – не се опитвайте да унижавате един човек чрез обезценяване на постигнатото от него. Освен всичко друго, това е маркер за тежки комплекси. Не че няма защо да ги имате, но се владейте. Такъв инфантилизъм е недопустим. Игрите на „сърдит съм, дай си ми куклите, на си ти парцалките“ си ги запазете за вътрешна употреба. Както и ползването на исторически фрази от типа на „Картаген трябва да бъде разрушен“, които хич на не са на място. Става комично и понеже сте инсталирани на най-високото място в държавата, се превръща в трагично.

Вижда се, че ГЕРБ е заел кръгова отбрана. Вижда се и, че няма разбиране за загубата и респ. едно зряло отношение към това – с анализ и преценка защо се е случило.

Реакцията е инфантилна – „всички са виновни“, „те нямат ЕКСПЕРТИЗА 🙂 🙂 🙂„, „ще видите какво ще стане без нас“, закриване на НОЩ без обяснение, при положение, че повече от година тези хора управляваха пандемията и сега, когато се твърди, че сме в третата вълна, изведнъж те изчезват и никой на носи отговорност, първоначален отказ да се представи Плана за възстановяване и „сърдитото“ му оставяне за следващото правителство и т.н. И следват действия, показващи панически страх не, ами направо ужас – депозиране на оставка инкогнито, показване на крайно пренебрежение към Президента при влизането му в залата за Тържественото заседание на НС /това си беше проява на липса на първите 7, но и много, ама много злоба/, принизяване на избрания Председател, чрез обезценяване на личността й като подготовка и експертен опит /“техническо лице“, „носила папки в Парламента“/, номинацията на един политически номад за министър-председател /с ясното съзнание, че този кабинет няма да бъде избран/, системното самоунижение, на което се подлагат всички от тази партия /включително и избраната, но в анблок гласуване, за заместник председател на Парламента/ и още, и още.

Зрялата личност /това включва и висок емоционален и социален интелект, а не само биологична зрялост/ не се държа така. Тя разполага с много богат арсенал от поведенчески средства за справяне с трудни ситуации. Освен това, именно защото е зряла, тя има стабилни вътрешни устои, които всъщност се описват от моралните категории – чест, достойнство, почтеност.

Ето къде са големите липси, поради които наблюдаваме тези унизителни сцени. Пак поради тези липси, жаждата за власт и свързаните с нея пари е толкова силна. За да им даде сигурност в съществуването /при стандарта, на който са свикнали и смятат, че им се полага и е доста различен от този на средностатистическите българи/ и самоувереност, че имат някаква собствена СТОЙНОСТ. А до тук сме видели само тяхната ЦЕНА. Това са различни неща.

Иска ми се от тук нататък в Парламента да има повече хора със СТОЙНОСТ, а не с ЦЕНА!

Успех на народните ни избраници!

Прегледана: 100754

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече