Николай Хаджигенов: Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята

0

Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно. Това заяви съпредседателят на коалиция „Изправи се, мутри вън“ адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ. Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята и без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигенов и допълни, че това не означава, че коалицията „Изправи се! Mутри вън!“ ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция.  

Според него това, което Борисов предлага, го прави с цел да оцелее още един ден. По думите му, част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата. Искаме ли ОП в парламента, искаме ли Васил Божков, но сега е моментът, в който ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат.

Ако сега направим избори, каква е вероятността той да извади още един златен пръст – доста сериозна, категоричен бе адвокат Хаджигенов.

Има един приемлив резултат, който е доста четен, но това, което трябва да направим е да съставим правителство и да довършим ламята. За това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите, настоя адвокат Хаджигенов. Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори. Това върху, което коалицията мисли е как да има правителство.

В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател, посочи Хаджигенов. От коалиция „Изправи се! Mутри вън!“ са готови на всички да приключат ГЕРБ и да започна да градят. Ако трябва да подкрепят правителство, за да променят нещата, биха го направили. Николай Хаджигенов би станал министър, ако трябва да пожертва себе си.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 92583

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече