Димитър Недков за резултатите от изборите: „Появи се трето Его, свръх Егото“

0

Новите играчи на политическата сцена и резултатите от парламентарните избори коментира писателят Димитър Недков в предаването „Денят ON AIR“.  „Появи се трето Его, свръх Егото. Благодарение на това, че егото, на президента и на премиера, е детска приказва“, заяви Недков.

Партията „Има такъв народ“, според Недков, е продиктувана от редица фатални действия на политиците. 

„Кой изгони Ку-Kу от БНТ – кой принуди Ку-Kу да се преформатира в „Хъшове“. Бих нарекъл партията „Бунтът на хъшовете“. Резултатът на „Има такъв народ“ е резултатът на другата България, на прокудената България“, обясни още писателят.

Недков припомни и появата Бойко Борисов и партия ГЕРБ през 2009 г.

„Всички трябва да спомним чий продукт е Борисов, кой му е сценарист – ами прословутата глобална България. И докато Борисов беше геополитически проект, в Слави Трифонов не виждам геополитика, най-малко заради пантомичното му поведение“, допълни още Недков пред Bulgaria ON AIR.СВЪРЗАНИДимитър Недков: 30 години още не можем да си „подредим къщичката“Според писателя тези избори са променили политическия модел у нас. 

„През погледа на литературния жанр – много скоро трябва да се появи една нова специалност, която да описва предизборните процеси, да я наречем – политическа патоанатомия – вследствие на жертвите, на леталния изход на много политически жертви“, допълни Недков.

Писателят представи политическата ситуация като жанр и я определи като „политически детектив“.

„Отначало мислех, че преамбюлът, за да стане по-интересно четивото, би бил шпионският скандал, но се оказа, че не става роман от този шпионски скандал. Най малкото защото от русофил шпионин не става, те обичат наивно и безплатно“, добави той.

И съпостави ситуацията у нас, с това, което се случва в целия свят.

„Аз определено смятам, че до 2025 г., по указание на световното задкулисие, както се казва, светът ще заживее в друга политическа реалност. Изчезването на този политически модел до момента. След изборите в САЩ е ясно, че демокрацията я пенсионираме, необходимо е, защото не се сбъдна мечтата за края на историята и единния идеологически хегемон. Видяхме напрежението и противопоставяне,  което се случва, в момента, свиква се световен Конгрес на демократичната общност, лично от новия президент, който вече посочи и врага, и общо взето смятам, че ще има 2 идеологеми, които ще започнат студена война, която никога няма да стигне до трета световна война, защото това означава че ще се прекъсне бизнеса, който носи една студена война“, обясни Недков.СВЪРЗАНИДимитър Недков: 30 години още не можем да си „подредим къщичката“Недков допълни още, че  започват да изпадат в криза всички класически партии, ще съхраним демокрацията обаче, но ще се търси ново прилагателно, и тя ще остане като едно историческо явление, за този период през, който е минало човечеството.

Източник: Bulgaria ON AIR

Прегледана: 86622

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече