От друг ъгъл: 5 тайни, предадени на Руската федерация

0

В България бе разбита мрежа от шестима бивши и настоящи военни и чиновници, които събирали дъжавни и натовски тайни, и ги носели в пазарски чанти на руското посолство. 


Военният министър Красимир Каракачанов успокои обществото, че разбитата група е търгувала всъщност с немного специални тайни, а някои дори не били изобщо секретни. С други думи шлиферите са продавали публични тайни или както казваше Радой Ралин – глашатайни. 


Ако това е вярно, възниква въпросът – каква точно рукола пасат в руското посолство, че дават пари за информация „старичок“, „пустяки“ и „безделушки“? 
Или в посолството ги мързи да гледат какво пазаруват, или гърмежът на бушончетата е контролиран. 


Има и още хипотези, но тук няма да ги разглеждаме, защото както винаги сме изключително добре информирани. И много добре знаем какви са тайните, предадени на врага! 
Ето и списък с най-важните секрети, които Руската федерация добила от шестте калинки-шпионки. Те не са много брой – шест шпионина събрали пет тайни, ама толкоз им бил капацитетът!
***
1. Списъкът с имена и лични данни на български данъкоплатци, който изтече при скандала НАПлийкс. Списъкът бил предаден в руското посолство, малко след като изтекъл в интернет, но освен имената имало информация и кой какви данъци е платил реално. Путин искал да провери какви данъци плащат у нас някои руски бизнесмени, за да сравни данните, които му подавали самите бизнесмени. Като видял за какви дребни пари става въпрос, дал инструкции на Външното министерство на РФ да привиква бизнесмените в посолството и да изисква компенсации за разлики в данните. Парите се превеждали директно за строежа на Геленджик. 


2. Данни за аскетичния модел „Цветан Цветанов“. Тази информация била поискана от руското посолство, защото Путин чул да се говори по темата в Държавния департамент на САЩ. „Кой пък е тоя луксозник Цветан Цветанов, дето ми мъти Трите морета!“ – жегнал се мислено Путин и заръчал да му донесат в какъв разкош живее Цветанов. Като видял снимки на псалма и асансьора в Цецеронсарай, Путин се разочаровал: „Това ли са ви забогателите покрай политиката? Тия ли бедняци като Цветанов ми се дървят в Черно море! Я елате, пиленца, при Владко!“ 


3. Снимки на чекмеджето в Бастунсарай. Тези снимки Путин ги има, още преди да ги направи Мата Хари. След като се разочаровал от Цветанов, Путин поискал да му донесат сведения и за Борисов. Като видял пачките, златото и пистолета, Путин презително изсумтял: „Вор в законе, бандито-гангстерито!… И тоя ще го сменям вече, така и не се разви естетически за всичките години във властта. Тия доморасли диктатори повечето са пълен гьон…“ 


4. Снимки от Догансарайбийч, от харема на сарая, от зеленчуковата биооранжерия и така нататък. Тези снимки Путин разглеждал много по-дълго и не с такова презрение. „Ето това е скромно, ала подредено с вкус. И биозеленчуци си гледа Соколчето, браво, като Диоклециан в оставка е! Малко източен шик, малко западен лукс… И заливчето е оформил хубаво, така се прави! На тоя пак ще му гласувам доверие…“ Путин даже взел някои идейки за Геленджик и заповядал за трети път да срутят един декар застроена площ, за да я почнат наново в стил „Догансарайбийч“, ама по-разкошно. 


5. Сведения и записки по Българския модел за справяне с кризата. Путин чул, че по света се говори за Българския модел. Всъщност говорели Ангелов, Захариева и Борисов, но Путин го почувствал като „Светът говори“, защото за него България малко или много е „чужбина“. Поискал да му донесат сведения и за това българско чудо. Донесли му. Путин се зачел в данните за Българския модел и чак му станали мъчно: „Тия са по-зле и от нас!“, установил Путин. 

Автор: Г-н БАЛЕВ

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 64149

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече