Шпионската сага, димката на Каракачанов и питанките на разузнавачи!?

0

Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният министър Каракачанов вкара в тъча с предизборната си димка образована България – разузнавали били модернизацията на армията. Тъжен извод на един баш патриот и военен министър.

Със сигурност се усмихват под мустак на това и партньорите ни в НАТО, макар че получихме потупване по рамото от САЩ, Англия и други държави от пакта. И които няма как да нямат пръст в това разследване.

Да, може да има шпионска група. Съдът трябва да каже. Но на хората в час е ясно, че те не са шпионирали модернизацията на българската армия. Пука им на пилотките и петолъчките на руснаците за непроизведените и неполучените още Ф-16, МТЛБ-тата и корабите втора употреба. Но им се пече яйцето отзад, когато стане дума за присъствие на НАТО и война в Черно море и за ракети, които стигат от българския бряг до Крим.

Руснаците ги интересуват САЩ и НАТО в България и на Балканите. Какви задачи изпълнява Военноморският център за логистика във Варна и този за управление на кризи в София. Ето това би било истинска задача за едни шпиони. Модернизацията на бг-армията е почти кокошкарска работа. Не всички българи ручат доматите с колците!

Остават и много въпроси, които Фрог задава заедно с действащи и бивши разузнавачи към главния прокурор и службите:

– Двамата шпиони са снимани в колата от близък план. Толкова ли са недодялани аматьори , че не са видяли, кой ги снима и че снимат от метър два?

Снимка: Frognews.bg

– Има ли улики срещу шпионина от парламента и този от Военното разузнаване, че са предавали нещо? Има ли улики, че жената е предавала нещо в руското посолство?

– Жената на шефа на групата влизала в руското посолство. Та нима разузнавачите и офицерите не знаят, че всяко влизане в чуждо посолство в София, било то руско или сръбско или турско, означава осветяване на лицето?

– Разследващите са знаели за шпионите още през януари, но го обявяват чак през март. Не мирише ли това на предизборно мероприятие?


– Участието на изпълняващия длъжността шеф на Военното разузнаване, с принос в разкриването на групата, не е ли опит да се реваншира за излезлите в медии негови голи снимки по телефона?


– Гласът на показаните кадри не е на Иван Илиев- Шопа. Щяхме да познаем този глас?


– Докога ще се спряга при всеки скандал името на покойния полковник Яни Янев, също обвинен в шпиониране за Русия, след като бе оправдан по всички обвинения от ВКС? Да не стане и с този случай така? Да не се намерят доказателства за предаване на секретна информация?

– Има ли разкрит един агент на други чужди разузнавания освен на руското?

-Как така се откриха бг руските шпионите, а още не се знае коя е дамата снимала в спалнята на Борисов и откъде са банкнотите в евро?

Ще чакаме отговорите на тези въпроси и докъде ще стигне шпионската сага. Навярно ще продължи до изборите. А може би голямата цел са президентските избори?

Националната сигурност е светая светих за всеки българин и родолюбец. Но е кощунство да се се превръща в предизборно шоу!


Автор: Калин Джумайски

Източник: /frognews.bg/

Прегледана: 54464

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече