Павел Вълнев: Борисов загуби битката с пандемията, някой трябва да поеме отговорност за хаоса

0

Павел Вълнев обяви, че някой трябва да поеме политическа отговорност за пълния хаос, който цари с ваксинирането.

Заместник-председателят на ПП „Републиканци за България“, заедно с общинския координатор на партията за Асеновград Драгомир Георгиев проведоха среща с работодатели и експерти в различните области от Асеновград и Карлово. Те обсъдиха реалната политическа обстановка и сравниха плановете на партията, като обмениха опит и дадоха мнението си за бъдещето на България.

Павел Вълнев е един от основателите на политическия проект.  „На 41 години съм, женен с две деца, живея почти 20 години в Чикаго. С брат ми сме изградили няколко успешни бизнеса. Той развива успешен бизнес от години в Америка, като по този начин се превръща в мост между двата континента и културите“, разказа зам.-председателят на Републиканци за България.

Заминава в САЩ като студент на студентска бригада, след което вижда потенциала на страната и решава да започне собствен бизнес там.

Макар че Вълнев живее в Чикаго и цялото му семейство е отвъд океана, той се връща в родната България, за да стане част от промяната.

„Реших да дам от енергията и времето си, за да променим нещата в нашата държава, защото в нея всичко е толкова объркано, че по-лесно ще изградим нова държава на зелена поляна, отколкото да я оправим.  Но ако всички мислим така, никога няма да се оправим.  Трябва някой да бъде инициатор за промяната.

Мисля, че ние имаме силите и уменията да го направим. Затова залагаме на млади и местни хора, заставащи с лицето и авторитета си пред съгражданите си, с експертни мнения и отговорности! Залагаме на силните и безкомпромисни характери“, заяви Павел Вълнев.

„България вече не прилича на европейска държава. Нямаме конкурентна икономика, а комунистически капитализъм. Парите и държавните поръчки се раздават през прозореца на джипката. Аз виждам хора, които са плашени, мачкани, и в голяма степен изборите се печелят не по честен начин, а просто със сила или с пари.

Заедно ще променим всичко това. Нещата, които виждам аз са, че в лицето на българите в чужбина – това са над 2 милиона активни, работещи хора – за мен това е най-големият актив на България“, допълни зам.-председателят на Републиканци за България.

Според Вълнев, Борисов е загубил битката с пандемията, а в България цари пълен хаос с ваксините и някой е длъжен да поеме политическата отговорност за това.

„На първо място сме по смъртност в Европейския съюз, на последно по ваксинирани. Българите не заслужаваме това. Не може повече някой да краде нашите пари и да търгува с животите на нас и близките ни“, каза Павел Вълнев.

„Виждам обезлюдяване на цели райони. Няма бизнес. Младите хора бягат или работят в големи градове, или бягат в чужбина. Мъчно ми е да виждам това. Като представител на Родопите искам да се оживи, да докараме инвестиции, да направим така, че младите хора да се завърнат. Това е много трудно в момента, но не е невъзможно. Просто трябва да се работи в тази посока. Много пъти съм стартирал от нулата, не съм получил нищо наготово и все съм успявал да се справя, и то в държава, където има сериозна правила. Това е първото, което трябва да направим в нашата държава, да върнем правилата“, каза Вълнев.

Затова нашият лозунг е „ За държава с правила“.

Ще работим, за да се унищожи корупцията и това ще се случи с промяна на съдебната система и електронно управление.

Тук всеки ти прави спънки и това води до корупция,  а електронно управление ще я намали.

В същото време това ще намали персонала, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има нужда. Твърдо сме решили и искаме да променим нещата“, категоричен е зам.-председателят на Републиканци за България.

„В момента всеки един глас е важен“, напомни Павел Вълнев.

Прегледана: 52491

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече