Агоп Каспарян: Истинската битка на тези избори ще бъде между ГЕРБ и БСП

0

Корнелия Нинова нито се продаде, нито се предаде и е единствената подготвена икономически и международно за управление на държавата. Това заяви пред ”Евроком” Агоп Каспарян – икономист и анализатор от институт ”Рего”.

„В България сме на последно място по брой ваксинирани, на едно от първите места по смъртност и по заболеваемост. За 10-12 години на власт на ГЕРБ можем да видим какво са обещали – и дали са се случили тези неща. Съществуват големи разминавания между обещанията и това, което се е случило в действителност. Едно от най-наболелите неща е елекронното правителство, което въобще го няма, а са усвоени големи суми“, коментира той.

По думите му е хубаво да се увеличат средствата на учителите и пенсионерите, но тези политически ходове са били направени с цел да спечели на управляващите определени гласове на предстоящите избори. „Както виждаме, сега започват и заплахи срещу учители и пенсионери“, допълни Каспарян. 

„Имаме кадрови проблем и на най-високите етажи на политиката – чрез управленските политики. Вижда се едно изчерпване – от министър-председателя до почти целия Министрски съвет. Всичко това се вижда от невъзможността за управление на кризата. Управляващите не могат да се справят с нея – опитват да прехвърлят вината или върху хората, че не спазват мерките – или да кажат, че това е здравна криза и нищо не може да се направи“, подчерта той. По мнението му „централният нападетел“ отдавна е изчерпан и е хубаво да отиде поне на скамейката. 

„Имаме един последен шанс – на 4 април. Идните 4 години са изключително важни  трябват ни способни хора, които да управляват процесите в държавата, за да може да излезем от здравните, икономически, образователни проблеми, които се заформят“, смята икономистът. 

„Битката на тези избори ще бъде между ГЕРБ и БСП. Корнелия Нинова е единственият в момента международно подготвен политически лидер в държавата, който може да изкара България от всички тези кризи в обществото ни. Тя нито се продаде за постове, които й се предлагаха, нито се предаде. БСП и Корнелия Нинова имат дългосрочна визия за държавата. В момента Нинова е единственият социално и икономически подготвен политик, който може да се справи с проблемите в държавата“, заключи Каспарян.   

Автор: Агоп Каспарян

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 49462

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече