Бизнесменът Цветан Василев с откровение: Имах Банка! Пеевски ми я взе!

0

Имах банка. Делян я ВЗЕ. До 2013 година смятах, че Борисов е единственото зло в държавата. Запознах се с Делян Пеевски, когато ми го доведоха. Още тогава на 20 години беше отракан, започна лека-полека да общува с мен, колкото да ми влезе под кожата.

Това коментира бившият шеф на КТБ Цветан Василевпред журналиста Станислав Цанов.

Историята на развитието, възхода, ИЗНУДВАНЕТО, бягството и живота на банкера Цветан Василев

Как израства в бизнеса, как създава КТБ, как се запознавам с Делян Пеевски? Как започва изнудването за банката и в какви мащаби е то? Кои са активите на КТБ и на колко милиарда възлизат? Каква е ролята на главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов?

Същото, което се случи с Васил Божков, се случи и на мен, на 100%. Делян Пеевски изпрати неговото доверено лице Александър Ангелов при мен и той ми поиска активи чисти от всякакви задължения, включително и отпадане на задължения на Пеевски във връзка с финансирания на медии. Като направих сметка цената беше около 500 млн. евро, но аз отказах. Искаха ми отказ от събиране на задълженията на свързаните с Пеевски фирми. Случката е от 7 май 2014г. и после започна атаката, коментира Василев.

Аз подозирах и уж се готвех, правих много международни совалки, тръгнахме и към изискуемост към кредитите на Пеевски и прочее, но аз не отчетох два момента. Първият момент е, че те са си избрали къртицата при мен Бисер Лазов, който е техен главен свидетел. Те включиха и в сценария обвинението за т. нар. убийство на Пеевски. Аз не бях отчел този момент, а чрез обвинението те просто ме извадиха от играта“, допълни той.

В момента, в който се подготвяше атаката срещу КТБ Пеевски си изтегли всички водещи хора от ТВ7. Ива Стоянова и Миляна Велева бяха в ТВ7. Аз съм се въздържал от това да влияя на редакционната политика. Например политиката на БТВ не се сформира от Прага или от Америка, а от Красимир Гергов. ТВ7 струваше около 150 млн. евро, щях да покрия загубите от печалбата след продажбата на Виваком„, коментира той.

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 44828

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече