Юрий Асланов: Хората станаха зависими от внушението и пропагандата, а властта цели контролиран вот

0

Наблюдавал съм всички избори след 89-та година. Различното на тези избори е пандемията. Нашето поколение имаше късмет да не преживее война. Но последиците от тази пандемия може да се окажат сравними с война във всякакъв план. Това каза по „7/8 ТВ“ Юрий Асланов.

Имам усещане, че сме на път да загубим всичко, което ни прави хора. Общественият живот може да се трансформира така, че ще се отрази на всички обществени мероприятия, вкл. и на изборите. Оспорвам, че статуквото ще оцелее, защото промяната е неизбежна. Дори по силата на формални обстоятелства. 4-5 политически формации са сигурни, останалите са в зоната на здрача.

В следващият парламент няма да са същите – те ще са нови, различни и това е голяма промяна. Може да стане много голяма именно на нетипичната ситуация. Обществото е узряло за промяна. То няма да понесе политиката да се прави по този начин. Наето общество е отровено от болести, които не са нелечими. Но обществото иска да се отърве от тях. ту не става дума само за корупцията, а за атрофирала политическа система. Няма друг начин да се промени нещо, освен чрез политиката. А хората намразиха партиите, не без основание.

Страхувам се, че хората станаха зависими от внушението и пропагандата. Точно на тези избори може би няма да се случи масово втурване към урните. Много хора се плашат от пандемията. Управляващите имат интерес от ниска избирателна активност.  ГЕРБ загуби своята широка периферия. Сега са партия, легнала на твърдото си ядро. Но тя е достатъчно голямо. Който и да спечели тези избори, ще го направи но неубедителен начин. Вероятно ще се състави нещо /бел. ред кабинет/, което може да ни се види отвратително. Тези избори ще поставят началото на една промяна. Дай Боже да е по мирен път. Всички граници на търпението са преминати.

Източник: „7/8 ТВ“

Прегледана: 11221

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече