Фейк бюлетин: Пеевски ще подобрява медийната среда в Дубай

0

Депутатът все още бил най-големият дарител, но забранил да се афишира благотворителността му

ОБЩЕСТВЕНА ТРЕСКА


Последните няколко дни обществото се тресе, както от нежеланите реакции на стихийното ваксиниране, така и заради шокиращата перспектива Делян Пеевски да не участва в изборите за парламент.  Депутатът, макар и да не ходи в парламента, от съвсем малък винаги е бил ключова фигура за НДСВ и ДПС. А днес, когато листите се редят, името му засега отсъства, както депутатът няколко парламента отсъстваше от почти всякаква парламентарна дейност. 


Името му дълги години беше символ на медийната стабилност и контролирания медиен комфорт. Неговото благотворно влияние върху съдебната система и законодателната инициатива заедно с неговото дългогодишно участие в националноотговорни бизнеси го превърнаха в емблема на Българската мечта: млад, красив и богат индивид, избрал да остане и да преследва мечтите си у нас. Той постигна всичко в бизнеса, в медиите, в парламентаризма и почти всичко в националната сигурност и съдебната система.
***
КАКВО ЩЕ ПРАВИШ, КОГАТО ОСВОБОДИМ БЪЛГАРИЯ?


Но сега Обществото се чеше по темето в недоумение и всички се чудят и маят: защо Пеевски пропуска важни събития на ДПС, защо още го няма в листите, каква стратегическа аритметика се съдържа в действието „ДПС минус Пеевски“?


Според наши източници Пеевски отново е решил да поеме по труден и нестандартен път. Това му било може би вторият голям катарзис в живота. Пеевски е решил да освобождава други народи. В Дубай например според него медийната свобода била на напълно незадоволително ниво.


Дубайците не знаят какво е истинска обществено отговорна медия, там консумират комуникационни полуфабрикати – възмущавал се и съчувствал Пеевски. – В България направих каквото можах, време е да помогна и на други потиснати медийно народи.“


Макар че ще се съсредоточи в дубайските си работи, Пеевски не мисли да къса връзките си с България, която продължава да му е най-мила. Той ще продължи да помага с каквото може на съдебната ни система, без да иска постове и награди. Засега не мислел и да се кандидатира отново за шеф на ДАНС, но за бъдещето нищо не се знае. Животът е пред нас, животът принадлежи на младите и инициативните! 
***
ДАВАШ ЛИ, ДАВАШ!


Миналата година по това време Пеевски беше най-големият дарител на болници, вилаети, горски стопанства и детски партита. Въпреки че около даренията му имаше известни неясноти, а част от тях се оказаха фурми, депутатът получи лични похвали по телевизията за благотворителността си от лекари и началници на големи болници, от бъдещия министър Ангелов, от бившия му опонент Вежди Рашидов, от медиите си, от други медии, и от много, много други. 
Пеевски не се възгордя, но завистници на благодатната му слава го охулиха, дребнави журналисти му разчоплиха даренията доколко са от него и как точно се афилиират (това е термин, нещо като делкане на филии и порции) и т.н.


Това го огорчило, но той почти не си отмъщавал, пазел се от гнева, който е смъртен грях. 


Според същите наши източници, запознати със страстите на Пеевски, той продължил да дарява консумативи, лекарства, фурми и ваксини, но забранил да се афишира това по медиите. 
Даже това била една от причините да продаде вестниците си – разсърдил се, че те не спрели да пишат за благоденията му, след като категорично им забранил да го правят. Ама независима преса, какво да ги правиш! Малко след това той почнал да подготвя оферти за раздяла с тази своя икономическа активност. 
„Абе големи равносметки, големи завои, голямо нещо! – дивял се на движенията си Пеевски. – Да взема да ударя още един катарзис, то си е хубаво за душата!“ 
***
ВЕЛИКОПОСТНИ РЕЗОЛЮЦИИ
Последно Пеевски решил да изкара Великите пости с колкото се може по-малко бизнес и консумация на светска власт, за да се пречисти телесно и духовно. След това щял да обяви нещо съвсем ново за себе си. 

Автор: ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 11889

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече