ГЕРБ тв пропагандата: по ленински – от дебили за дебили

0

Агитацията и пропагандата трябва да са центъра на нашата работа, – казвал Ленин. Е, ленинците в ГЕРБ сбъднаха заветите на вожда. От зори до мрак – неуморно и методично промиват мозъци.

Сутрешни блокове на т.нар. национални телевизии. По едно и също време, в продължение на 30 минути от екрана бълват пропагандно-политически послания Костадин Ангелов, здравен министър, Христо Терзиев, вътрешен министър и Румен Христов, лидер на СДС, прилепено към ГЕРБ. И тримата са кандидат-депутати от управляващата партия. И тримата ни убеждават, че живеем в герберски рай и ни чака светло бъдеще. Ако изберем тях, естествено. Няма алтернатива, – пени се седесара. Всички престъпления са намалели, разкриваме огромен процент, а служителите на РПУ се снимаха с мен и напечатаха календар! Браво Ристьо, много си печен! Ангелов е самия живот: Няма да жаля сили и средства в кампанията…

Ето къде било заровено кучето – няма да жали сили и средства. А средствата откъде са, господине? И как така няма да ги жалите? Само и само да станете от лекар политик?! Чрез нас да сбъднете болната си детска амбиция. Затова ли обичате да сте в джипката на Вожда? Ясно – за това!

Ленин вече го споменах, ред е на французина Жак Елюл, който описва видовете пропаганда.

По неговите критерии, тази, която ни стоварват на главите от ранна сутрин е вертикална. Това означава, че върхушката ни облъчва с пропаганда отгоре надолу чрез медиите.

Разбира се, не сме пощадени и от политико-социалната, социологическата, агитационно-интеграционната пропаганда. Тотален натиск до тотално побъркване и механично възприемане на информацията. Казано накратко: до дебилизъм.

Ние сме дебилите – те са лечителите. Те са достойните – ние боклуците. Те са заслужилите, а ние – негодните.

Тези наистина ли си вярват?

Автор: Емил Азар

Източник: Фейсбук

Прегледана: 11193

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече