Радослав Бимбалов: „Държавното дете“ е на 40 години, отгледаха го Царя, Станишев, Доган и Борисов

0

То вече е на 40, всъщност. Отгледаха го няколко приемни семейства. Първо царското, после това на Станишев, накрая го поеха Доган и Борисов. Оставиха Държавното дете да си играе с лоши батковци, а когато то поиска играчките им – наложи се да ги гонят от площадката. В Белград или Дубай.

Държавното дете е гордост. При това не само за тези, които го отгледаха. В последната година медиите (не само неговите) се надпреварваха да го величаят като Главен Дарител на държавата. Приемното му семейство ДПС се изреди да го хвали, а тия дни почти всички местни структури на движението за пореден път го издигнаха за представител на народа.

Явно най-силна е гордостта на онзи обикновен, редови избирател на ДПС, който е готов да постави на гърдите си тениска с лика на Държавното дете.

Или да крещи името му грешно, понеже го е чул онзи ден, пише PR експертът Радослав Бимбалов във Фейсбук. „Какво ли е общото между Държавното дете и неговия избирател?

На 21 години този избирател сигурно е бил млад баща и е осъзнал, че дава почти всичките си пари за памперси. На 21 години Държавното дете вече е парламентарен секретар в НДСВ и дори му дават да си играе с борда на „Пристанище Варна“. Поне докато не се налага да го освободят, щото изведнъж се оказва, че още бил студент. На 25 избирателят вече е почнал да работи на две места, защото се е появило и второ бебе, което също ползва памперси.

На 25 Държавното дете става заместник-министър в правителството на Сергей Станишев. И понеже е наше чедо, полага му се да си играе директно с Държавния резерв и с лицензите за търговия с оръжие. На 33 избирателят възмъжава истински и рязко осъзнава, че дори и когато спре да купува памперси, парите пак няма да му стигат.

На 33 Държавното дете възмъжава също и рязко става собственик на медийна империя, милионер-предприемач и, естествено, депутат от ДПС, който е ходил четири пъти в парламента. На 40 избирателят вече е почти готов психически да става дядо. На 40 Държавното дете вече е голямо добиче и в лакомията си е глътнало цялата държава. Неусетно, някак по детски.

Одеве се запитах какво ли е общото между Държавното дете и неговия избирател?

Много просто. Неговият избирател изобщо не си дава сметка, но през тези двайсет години, освен онези двете малките вкъщи… е издържал и това, Държавно дете.“

Автор: Радослав Бимбалов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 4353

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече