Христина Бобокова: „Не съм Мата Хари! Някой се опитва да ми пришие чужда вина!“

0

„Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек“. Така съпругата на русенския бизнесмен Пламен Бобоков – Христина – отговаря на въпрос дали тя е тайнствената жена, снимала спалнята на премиера Бойко Борисов и нощното му шкафче, пълно с пачки евро и златни кюлчета.

Припомняме, че премиерът не е споменавал името ѝ, а каза само, че една „прекрасна госпожа“ е нащракала спалнята му, докато него го е нямало. След това пред немски вестник обясни, че тя действала като Мата Хари. Бобокова бе нарочена за тайнствения фотограф от няколко издания.

Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук„, казва тя в интервю за „Дневник“.

На въпрос дали познава Борисов, тя казва, че всички в България го познават. В момента братята Атанас и Пламен Бобокови са обвиняеми като участници в престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Пламен Бобоков е обвиняем и по други разследвания. Едно от тях е за незаконно държане на архелогически предмети – върхове на стрели и копия. Съпругата му се занимава основно с частния нумизматичен музей в Русе, става ясно от интервюто ѝ. Тя е директор на фондация „Братя Бобокови“ и управител на музея. По план колекцията трябва да бъде изложена в сградата на бившата музикална гимназия в Русе. Зданието, което е паметник на културата, още се реставрира.

След като прокуратурата образува няколко разследвания срещу Бобокови, миналата година бе разпоредена и проверка на колекцията от монети. Според Бобокова тя е завършила без да се констатират нарушения. Били са дадени някои препоръки, които са били изпълнени веднага.

„Важното е, цитирам: „Проверяващите не констатираха нарушения на Нумизматичен музей – Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни ценности“, „Няма несъответствия между документация и инвентарна наличност“, „Не са констатирани действия в отклонение на изискванията на нормативните актове по опазване и съхраняване на ценности и няма данни за престъпление“, казва Бобокова.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3255

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече