Вежди Рашидов „скулптурира“ новия парламент: Ще бъде шоу с идиоти!

0

„Борисов е чаровник. Той има харизма, има чар. Аз искам той да спечели, защото съм му стар приятел и съм работил за него 15 години. Той ще спечели, защото ще бъде полезен за българската държава. Тази държава много искам да е добре, да я управляват опитни и умни хора. Много искам той да спечели, ако се кандидатира“.

Това заяви председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, който е и депутат от ГЕРБ по Нова нюз.

„Само като чуя наименованията на коалициите си представям какво шоу с идиоти ще бъде. Там, където се коват съдбите на хората, този панаир ми е малко в повече. В политиката всичко е възможно. Бойко показа едно много майсторско умение да управлява в коалиция. В България да плюеш е професия. Бездарниците стават известни като плюят известните“, подчерта Рашидов и добави: „Шоуто не е за парламента“.

Причината да се дадат парични награди за изключителни български артисти съм аз. Те карат много тежки старини. Тези кумири на българската нация живееха с по 300 лева, заяви председателят на Комисията по култура и медии в НС.

Решихме да са награди, а не пенсии, за да не се дразнят хората. Българските творци са горди хора, не дадохме помощи, за да не ги унижим. Като министър се поинтересувах къде са документите, въз основа на които са се осигурявали артистите по онова време. Никъде не намерихме един ред за изгорели документи на Концертна дирекция, разкри той. Не може да се противопоставят гилдиите, категоричен е Рашидов.

„Нямаме в последните 30 години една българска опера. Всички хора са затруднени. Грешка е да отделиш само една група, която трябва да получава. Аз съм се борил да ги има тези пари в последните 10 години“, каза още бившият министър на културата.

Досега се даваха пари за производство на български филми, а сега за производство на български сериали. Не виждам защо трябва да има скандали с българското кино. Киното е глобализирано. Това е прецедент да са извоювани такива средства. Извоювали сме 25 милиона отгоре. Така ще има и за българските актьори – каза Рашидов. Думите му са във връзка финансирането. А именно досега се даваха пари за производство на български филми, а сега за производство на български сериали.

Относно новия Закон за киното председателят на парламентарната Комисия по култура и медии заяви, че е прецедент такива пари да са извоювани от бюджета – 25 млн. повече от преди.

„Това предполага млади хора да се ползват от тези пари, да правят филми. Ние правим закон за киното заради киногилдията“, добави Вежди Рашидов.
„Някои се безпокоят, че ще има контрол на парите, ще има и прозрачност на раздаването на парите. А за закона получихме подкрепа от продуценти и други кинодейци, както и от посланика на САЩ, държавата на киноиндустрията“, заключи Рашидов.

Източник: Нова телевизия

Прегледана: 4388

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече