Предизборно: Сезонът на политическите бракове по сметка

0

Калайджиите в България са затворена общност. Може би са останали около 18 хиляди души из цялата страна. Те са толкова консервативни, че не допускат брак извън общността, а вричането не става по любов, а на пазар. Това е сезонът на сватбите. Той идва около Голяма богородица. Какво е общото с политиците? Много и малко.

Политиците трудно допускат някого в семейството, защото знаят, че колкото повече играчи има на хорото, толкова по-малко ще има за кльопане. Една политическо-калайджийска прослойка. И се съюзяват помежду си по сметка. Разликата между пазара на булки на калайджиите и политиците е, че само на единия пазар има девственици.

Партиите на Валери Симеонов НФСБ и Веселин Марешки – „Воля” обявиха в парламента своя годеж. До новия политически съюз се стигна, след като „Патриотите” първо прокудиха третия – Волен Сидеров, а след това пък ВМРО изостави НФСБ.

Някой може да си помисли, че патриотичните игри са вълнуващи и странни, но това е само защото човешката памет отказва да помни и обобщава какво се случва в т. нар. „традиционно дясно”, където един феномен наречен „Реформаторски блок” толкова се реформираше навън и навътре в такава перверзна еклектика, че никой не разбра кой е кум, кой – сват, кой – на булката брат или любовник. Шарено беше около ДПС, шарено стана и около ГЕРБ. А изборите тепърва предстоят.

Автор: Емил Спахийски

Източник: в. „Труд“

Прегледана: 3189

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече