Политически анализатор: ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство

0

Бойко Борисов е достигнал до максимума на рейтинга си и нищо не може да добавя. ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство. ДПС са в подобна позиция – не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Така е много вероятно двете партии да разговарят за министър-председател и за правителство с къс мандат.

При това положение най-вероятният изход е то да е с мандата на трета партия. Най-вероятният резултат е правителство тип „Беров“, с нов Беров, договорено за кратък срок, посочи политическият анализатор Андрей Райчев пред bTV.


„Динамиката на тази година е странна. Според всички социологически агенции ГЕРБ води, Борисов няма какво да спечели и просто доиграва мача, играе по-защитно като отбор, който води в резултата. Комуникацията от джипа на два пъти му донесе успех, особено извън София. Малко смешно е, но Борисов винаги е играл малко смешна роля, което му носи успех – това е добре овладяно. Това е много добре построена и успешна роля“, заяви Райчев.


По думите му формулата „Всички срещу ГЕРБ“ е трудно осъществима. Не става „всички малки срещу ГЕРБ“, а трябва „всички малки, плюс БСП, срещу ГЕРБ“. А някои от малките не искат с БСП, отбеляза Андрей Райчев.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 4032

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече