Историкът Георги Георгиев: Бойко Борисов – национален предател №1

0

Борисов доброволно заложи схема, по която „Газпром“ да придобие цялата ни газопреносна система.Това коментира историкът Георги Георгиев във Фейсбук:

Ето и целия му пост без редакторска намеса:

„Както ви съобщих преди два дни, успях да науча някои подробности относно предателските клаузи в договора за Балкански (Руски) поток.

Ужасната новина е, че държавната ни фирма Бугартрансгаз взе кредит (направи борч) от над 3 милиарда лева, за да строим руския газов поток.

Не стига това, ами Борисов не допусна нито една българска фирма или работник до строежа и всички пари бяха взети от руски фирми.

ОЩЕ ПО-УЖАСНАТА НОВИНА е, че кредитор е самият Газпром.

НАЙ-УЖАСНАТА НОВИНА е, че Булгартрансгаз е собственик на цялата ни газопреносна система и тя е заложена като обезпечение по кредита.

Забележете! Стойността на цялата ни газопреносна система е оценена под стойността на само един единствен газопровод от Варна до сръбската граница.

С транзитни такси от не повече от 30 милиона лева годишно при пълен капацитет, кредитът би се изплатил след 100 години. Самите транзитни такси са в ПЪТИ ПО-МАЛКО от дължимото от Булгартрансгаз към Газпром годишно.

Излиза, че ние плащаме не само строежа, но и транзита. За да може да изплаща кредита, Булгартрансгаз ще трябва по някакъв начин да компенсира огромната разлика между приходи и разходи по кредита.

Не виждам друг начин, освен от завишените ни сметки за парно и газ. Но не това е целта.

Целта е да изпадне в неплатежоспособност и така газопреносната ни система да стане руска собственост.

Онова, което Русия не можа да стори по времето на кабинета Виденов, когато Луканов, Овчаров и Мултигруп създадоха фирмата Топенерджи, която бе финансирана с 1 милиард лева кредит без обезпечение с идеята да купи газопреносната ни система и да я прехвърли на Газпром, сега вече е факт.

Тогава Жан Виденов отказа да осъществи предателската схема и бе пометен от Кремъл.

Днес Борисов доброволно заложи схема, по която Газпром да придобие цялата ни газопреносна система.

Такова национално предателство не е вършено дори по времето на Живков.

Както казва мой познат, юрисконсулт в централата на Газпром

ул. Наметкина, 16, Москва:

– “Георгий, Георгий, в областта на енергетиката всички ваши договори се изготвят от руски агенти на българска държавна служба“.

В тази връзка призовавам Прокуратурата и ДАНС да извършат спешна проверка на договора и да отговорят пред българското общество има ли съставомерно деяние по смисъла на Глава Първа от особената част на НК – „Престъпления против Републиката -„Предателство, измяна, шпионаж“, както и по смисъла Глава шеста – ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СТОПАНСТВОТО.“

Призовавам и цялата ни демократична общност ДА ИЗИСКА обявяване на клаузите на договора, които не би следвало да представляват търговска тайна, вкл. и по реда на Закона за достъп до обществена информация по силата на съдебно решение.

Автор: Георги Георгиев

Източник: Фейсбук

Прегледана: 3856

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече