Въпросът: Как социалните мрежи да регулират статусите на Борисов?

0

Социалният вакуум, в който изпадна Тръмп, не би могъл да остане без последствия за други политически лидери. Тази работа със санкциите би могла да се разшири, обогати, да бъде, както се казва, инклузивна. Никога не бихме се застъпили за премахване на премиера от мрежите, това ни се струва твърде драстично решение.

Но алгоритъмът може да борави и с фини детайли, които трябва да могат да се приложат към публикациите на Борисов.

  1. Клип от джипката

Да бъдат блокирани – това би било твърде тежка мярка. Още повече, че всеки клип от джипката има превантивна роля. Като видиш кой асфалт и маршрут се хвали и инспектира най-шумно, да имаш едно наум като минаваш оттам. Особено няколко месеца по-късно, трябва да си свръхвнимателен. Затова най-добрият вариант е към всеки подобен клип социалната мрежа автоматично да се прикрепя предупредителен знак – нещо като „Внимание, мокър под!“, да имаш едно наум като минаваш оттам.  

2. Клип от вкъщи 

В карантинни времена може да очакваш няколко подобни клипа, в които разбираш алфата и омегата на коронавируса, а именно – че „Фатката е да се пазиме“. Ако алгоритъмът засече подобна фраза би могъл да я заразпространява със свръхзвукова скорост от стена на стена, за да достигне до максимално брой хора, които да чуят хитрата премиерска заръка. 

3. Статус със статистика 

Безкрайните статистически полета, обитавани и цитирани от премиера, биха могли да затормозят прекалено следващите профила му. Те твърде често попадат в коварна ситуация, в която започва да им се струва, че тази статистика винаги подобрява нещо, но никога собствения им живот и трябва поне в едното – статистиката или собствения им живот – да има грешка. Затова алгоритъмът би могъл да замъгли статуса с цифри („построихме“, „постигнахме“, „спестихме“, „километра“, „магистрала“ – това ще са ключовите думи, по които да разпознава публикацията), и на мястото на замъгленото поле просто да изплува надпис, който да гласи „обичайна и безпредметна статистическа информация“.

  4. „Президентът Радев“ 

Все по-често президентът Радев получава специално отношение на стената на премиера и може да бъдем сигурни, че в близките месеци ще му бъде отредена ексклузивна рубрика. В това отношение Борисов закъсня – не може опозицията просто да те критикува и тулупира от сутрин до вечер, а ти да не й отвръщаш. 

5. „Продължаваме работата по“

Това е много характерен статус, който в реално време следи нещо, което е започнало, и винаги продължава. То може да е ремонт, доставка, политически отношения. Но каквото и да е, винаги продължава. Социалната мрежа би могла да изведе, за удобство на читателите, кога по-точно е започнато, защото именно там е най-интересно. Продължаваме изграждането на магистрала „Хемус“ – това имам предвид.    

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3529

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече