Математик избухна: Слави Трифонов удари дъното и продължи да копае

0

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с Турското робство. Това написа в своя профил във Facebook математикът Петър Велков. Той коментира вчерашното изявление на водещия Слави Трифонов по повод честването на рождението на Христо Ботев.

Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои. Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината„, написа още математикът.

Публикуваме пълното му изявление без редакторска намеса:

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с Турското робство. В изявление, гледащ сериозно, говорещ намусено с паузи (защото това е достатъчно, за да спечелиш симпатизанти у нас) той заяви: „Турците са били епидемиологичната обстановка“, „те са били пандемията, която е завладяла Баланския полуостров.“

Ботев с Радецки нямаше как да слезе на бреговете, ако беше спазвал правилата на турския оперативен щаб. Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от собствения си страх“. Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои.

Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината. Слави Трифонов разкри любимата си книга „Изкуството на войната“ на Сун Дзъ, „Шогун“ и „Цар Плъх“ на Джеймс Клавел. И още други“. Тези книги са любимите на Слави Трифонов, разк… Прочети повече Да сравняваш елементарни неща, които се изискват от теб по време на пандемия, с това какво е трябвало да изтърпят в историята българите и човечество е висша форма на наглост и безхаберие… „Трябва да бъдем господари на собствената си съдба. Да сме си решавали дали ще стоим вкъщи, дали децата ще ходят на училище.“

Той се присмя на Германия и немския народ…че били дисциплинирани, спазват законите и щели да се ваксинират. Попита дали „та те, германците знаят ли коя е Райна Княгиня, чува ли са за Левски, Ботев…свободата е най-важна.“ Никой нямал право да ни взема свободата по какъвто и е да повод! Та той призовава за неподчинение и неспазване на законите…пуснете си CNN, за да видите до какво може да доведе това…а по време на пандемия цената е още по-огромна – хиляди човешки животи…. Свободата била по-важна от живота.

Не, г-н Трифонов, животът е преди всичко.

15 000 човека починаха заради пандемията в България само за последните 10 седмици и и записахме рекордна смъртност от 70 години. Умряха много повече хора отколкото по времето на едни от най-кръвопролитните войни за нас. И не, всичко това се случи не само в България, а в цял свят. Само заради безхаберието на индивиди като Вас. Заради идиотизъм, псевдопатриотизъм, популизъм, липса на елементарна функционална грамотност, липса на човещина.

Ако смятате, че този човек с такъв популизъм, липса на елементарни умения и познания за управление, ще може да направи нещо за вас…много ми е тъжно….а екипът му от “експерти“ е по-зле и от него…

Автор: Петър Велков

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3687

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече