Атаката на пернишкия кмет продължава: Нинова се оказа много агресивна, първосигнална и злобна жена

0

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но имало атаки срещу него от лидера на партията Корнелия Нинова. Коментарът му е по повод напрежението в левицата след изключването на Георги Гергов.

Според Владимиров има критики към неговото управление от определени кръгове на партията, но е поучил подкрепа от ръководството в Перник. „Много често има трудни решения, болезнени решения. Аз не се притеснявам да ги взимам“, изтъкна той.

Кметът определи Нинова като „много агресивна, първосигнална и злобна жена“, която не търпи критика и чуждо мнение. По думите му е и идейно неподготвена.

Единственото, което се случва в моята партия, е разчистване на лични сметки, което е изключително жалко, особено в периода преди изборите. Всички ние сме в тази партия, всички ние имаме някакви цели, някакви идеи, за да сме в БСП. Но това, което се случва, вещае много тежка катастрофа на изборите„, каза Владимиров пред БНТ.

Според него обкръжението на Нинова в партията е съставено от „много бивши седесари, а не автентични социалисти“. Този период в левицата ще приключи след изборите, но нанесените щети върху БСП ще са големи и ще е нужно време отново да върне позициите си.

Владимиров подчерта, че има сериозни наследствени корени в партията и няма начин да бъде следващият отстранен, както се случи с Гергов.

За втора поредна година фестивалът „Сурва“ в Перник ще бъде отложен. Миналата година – заради водната криза, а тази – заради пандемията. Кметът на града определи решението като очаквано, тъй като няма как толкова много хора да се съберат на едно място по време на пандемия. Все пак традиционната „Сурва“ ще се състои на 13 и 14 януари, без посещение на къщите, както и при спазване на дистанция.

Увеличава се таксата „смет“ за селата в Пернишко. Започна и събиране на подписка срещу това. Владимиров обясни, че дълги години разликата в селата и градовете е била драстична. „Тук просто се изравнява такса „смет“ и тя ще бъде далеч по-справедлива“, каза той.

Предстои изграждане на втора клетка на депото за отпадъци на Перник, тъй като капацитета на предишната се е изчерпал. Кметът предупреди, че има риск градът да премине от водна криза в криза с боклука.

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 4254

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече