Павел Вълнев иронично: След футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт

0

С ироничен коментар на днешните събития на политическия фронт излезе зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

Известният бизнесмен коментира във фейсбук страницата си срещата на президента Румен Радев с експерти и последвалия коментар от страна на Бойко Борисов:

Изглежда, че след футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт.

Държавният глава днес започна консултации за справедливи и прозрачни избори в условията на пандемия. Направи го така, както и предшествениците си – с широко отворени порти на „Дондуков“ 2. Той и сам може да реши и най-късно месец преди вота да публикува президентски указ, с който да насрочи изборите. Въпреки това Румен Радев попита първо здравните власти, а после и партиите, дали са помислили по въпроса, имат ли единен протокол за действие в усложнената обстановка. Вместо конкретни отговори, Президентът получи куп съвети за собствената си работа.

Премиерът дори се изказа задочно по суверенното право на държавния глава да се произнесе за датата на вота.

Мисля, че трябва да оставим Президента на спокойствие. Да кажем мнението си и да проявим възпитание и търпение.

Тече последната година от този мандат на г-н Радев. Вярвам, че в това свое решение той се мотивира от конституционното право на всеки гражданин да гласува – сигурно и спокойно. И от нищо друго.

Прегледана: 5886

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече