Обрат: Протестиращите отлъчиха „Отровното трио“ след заверата с Мая Манолова

0

Недоволните граждани решиха, че Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян не са част от протестиращите. Точно на 174-ия ден от началото на гражданските протести, които искат оставките на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори, едни от най-одеозните фигури, станали известни като „Отровното трио“ бяха отлъчени.

Пред сградата на Министерски съвет недоволните граждани публично решиха, че Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян не са част от протестиращите, а заявена политическа формация, която е сключила споразумение с Мая Манолова за участие на предстоящ редовен парламентарен вот. За това трябва да си търсят симпатизанти другаде, пише blitz.bg.

Протестиращите отлъчиха Отровното трио след заверата с Мая МаноловаНовиниИнформация

„Отровното трио“ не е изразител на исканията на гражданите, които искат оставките на Борисов, Гешев и предсрочни парламентарни избори. Това заяви архимандрит Дионисий, който е един от активните участници. Според него от тук нататък триото могат да са изразители само на своите възгледи и политическата коалиция, която формират. Могат да търсят подкрепа само от своите симпатизанти, но не и от целия протест „България 2020“.

Шест месеца хората са на площада не, за да излъчват в представителната демокрация политически формации, а за да отлъчват такива и да махнат ГЕРБ от властта. Не сме се събрали да правим нови партии и коалиции, заяви архимандрит Дионисий.

Сред активните протестиращи отдавна зрее недоволство и недоверие към действията на монтанския адвокат, скулпторът и пиар-експертът. Уличиха ги в непрозрачно изразходване на 100 хил. лв. дарения, но освен това вече е факт, че от почти два месеца триото симулира някакво бунтарство и не се е повявало на площада. Последната им изява е била на 116-ия ден от протестите. До тогава те са провеждали някаква организация, коментират участници.

За много от недоволните граждани „Отровното трио” вече е част от задкулисието, след като са пристанали на Мая Манолова. Протестиращите са смутени и от факта, че триото е представено във всички медии на властта, а идеите им получават гласност. Това било ясен белег, че са алтернатива на сегашната власт, но за да и бъдат след това патерица за запазване на статуквото. На площада в триъгълника на властта гражданите вече ги наричат иронично „Новите обединени патриоти“.              

Източник: „Марица“

Прегледана: 3759

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече