Ревизоро призна: Посланик ме натиска заради опасните отпадъци на братя Бобокови

0

Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това се оплака министърът на околната среда Емил Димитров в интервю по Нова телевизия, визирайки разследването срещу братята Бобокови. 

„Натискът е следният – отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш: „имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи“. И те се считат за задължени да напишат писмо“, каза Димитров.

Емил Димитров призна и откъде, по думите му, му е оказван натиск заради разкриването на опасните отпадъци. Наскоро 4 такива терена със заровени в тях шлака от акумулатори бяха намерени край Пловдив

Има един посланик, който ми написа специално писмо, през 9 държави в 10-та, та да дойде до България, да се застъпи за Бобокови. Това е българският посланик в Германия. Те са отишли при него, казали са, че им преча и той какво да направи освен да помага. Намират някакви наивни хорица да им помагат, а те не знаят реалността”, коментира министърът, визирайки Елена Шекерлетова, която ръководи от 2019 г- мисията ни в Берлин.

Братя Бобокови, Снимка: www.168chasa.bg

„Реалността е, че тази година ми дадоха на мен седем хиляди тона отпадъци аз да ги обезвреждам. Аз ли съм ги местил в България? Аз ли съм ги правил успешен бизнес? Аз ли съм се изявявал по телевизията като успешен бизнесмен. Накрая са моите отпадъци. Откъде накъде отпадъци, които са генерирани тук в България, трябва да се заравят на незнайни места . Ние да ги изваждаме със закъснения и да ми дават зор, защо по-бързо не ги вземете тези отпадъци и защо по-бързо не разрешите бизнесът отново да продължи. За да продължи бизнесът, трябва да съм сигурен, че старите отпадъци ще бъдат обезвредени и новите няма да бъдат отново закопани“, подчерта той.

„Аз в момента съм от ВМРО – гражданска квота. Благодарен съм за доверието. Излезе ми през носа, но се старая всеки ден“. Така Емил Димитров обясни как е станал министър на околната среда и водите вместо арестувания Нено Димов. 

„Трудно е, не е лесно. Как да се чувствам? Предишният министър е в затвора, заместник-министърът е в ареста“, коментира Ревизоро. Той коментира и бъдещите си планове в политиката. 

„След изборите мандат няма да ми се предлага. Няма да участвам 2021 година в изборите. Ще се занимавам със служебните си задължения. Трябва да пълним язовири“, заяви още Димитров.

„Отивам в парламента и им казвам „Хора, не искам до вас нищо. Елате да се запознаете с реалността“. Или си част от проблема, или си част от решението, или си част от пейзажа. След един месец вие ще сте пейзаж, а аз след два. В момента можем да решим проблема с водата за следващата година. Никой не дойде с изключение на Воля и Валери Симеонов. Всички хукнаха по студиа, защото не ги интересува какво се случва. Сами се направиха пейзаж“, обясни министърът.

„В Бургас ще бъде решен проблемът, когато двата стари язовира се отремонтират и когато се направи от язовир „Порой“ до деривацията, която захранва Бургас, водопровод. За да може при необходимост от язовир „Порой“ да допълним водата за Бургас и те да не усетят, че има криза. Но това е половината част от проблема. Другата част е да ограничим подаването към Варна“, обясни още Димитров.

Той подчерта, че прави всичко, така че когато дойде новият екип след изборите, проблемите с водата да са решени.

Източник: Нова телевизия

Прегледана: 4317

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече