Васил Божков: Фирма на Шиши усвоява стотици милиони, за да строи пътища

0

Усвояване 2020​: Най-нуждаещи от държавната помощ за COVID-19 се оказаха #КОЙ и неговата държава. Членове и симпатизанти на Българско лято от Русе и Стара Загора успяха да съберат всички официални данни за фирмите, които са получили помощи по мярката 60/40 и да ги визуализират. Това написа в своя фейсбук профил хазартният бос Васил Божков.

„Равносметката е кратка:

Раздадени са 480 млн. лв. помощи.

Подпомогнати са едва 0.02% от фирмите в България.

В периода – месец март – октомври 2020 г. най-много пари от помощта за бизнеса по мярката 60/40 са отишли във фирми, които получават от държавата стотици милиони годишно.

Фирмата на Шиши – Хидрострой, която всяка година “усвоява” стотици милиони, за да строи пътища , се оказа сред “нй-нуждаещите” се от помощи . А усвоеното отива в невидимите за Гешев чекмеджета.

Сред най-подпомогнатите са:

Български Пощи, на които Пеевски прехвърли разходите за разпространение на вестниците си, а впоследствие се оказа, че пощите нямат пари да си платят дори заплатите на служителите и са третият най-нуждаещ се “бизнес” от помощ.

Мини Марица Изток – които получават над 30 млн. (в пъти повече от малкия и среден бизнес взети заедно) по мярката 60/40 и то паралелно с допълнителна помощ от 50 млн. лв допълнителна помощ от Министерството на Енергетиката).

Това са фактите, но не всички. Промяната е в наши ръце“, пише още той.

Ето и линк към видеото по темата: https://www.facebook.com/watch/?v=3494440510672199

Източник: Фейсбук

Прегледана: 4246

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече