Навални унижи Путин както никога досега (ВИДЕО)

0

Ако нямаше коронавирус, това щеше да е новината на годината. И то не заради друго, а защото последствията щяха да са почти нулеви. Казвам почти, тъй като войната за умовете на хората продължава години наред и само една зрелищна победа не върши работа. Но едно е сигурно – Алексей Навални нанесе много силен репутационен удар на Владимир Путин.

Дали показаното от Навални е истина?

С голяма доза вероятност – да. Може би в определени детайли нещо е преувеличено или изменено, обаче голямата картинка си е точно тази – пробваха да го убият! За мен лично въпросът е дали е точно Путин или е „само“ със знанието на Путин – не че второто е по-малко лошо. Но използването на държавни служители със сигурност значи, че руският президент е знаел. Разбира се, Путин може да каже, че тези агенти са измислени от Навални. Че няма такива хора.

Проблемът е, че вече публично призна, че за Навални се „грижели“ руски агенти. Така че сега да каже, че тези „грижовници“ ги няма или пък са пропуснали някои други елементи, които да се погрижат с отрова, не върви. Затова най-лесното – Навални е американски шпионин! Но Путин не посмя да го каже директно, а само с намеци – американските служби го подкрепят, Навални „се радва на подкрепата им“.

Целта на лошите американци каква е – да дискредитират руските лидери! Путин обаче дали може да обясни как е станало това – като са отровили Навални, за да предизвикат такава реакция ли? И при това положение, защо Майка Русия праща Навални да го лекуват в Берлин, ами не го спаси на руска земя и по този начин да покаже превъзходството си над прогнилия Запад? Или пък не – някой друг пробва да убие Навални. А руските служби как така са го пропуснали, на тяхна земя и като следят Навални? Или пък не – руските служби са опитали да убият Навални. Ама това на кого е нужно, пита Владимир Владимирович? Той знае отговора – в такива игри никога не се знае абсолютно всичко от широката публика, само че логиката винаги присъства и е там.

А тя е желязна – Путин не отрече присъствието на руски агенти, не отрече за местоположението им според разследването на Bellingcat, само обясняваше как това е американска разработка. Другарю президент, хубаво е американска разработка – обяснете тези ваши служители какво са правили на конкретните места в конкретни времеви периоди? Като са се грижили за Навални, как така пропуснаха отравяне? Наистина ли се грижиха и за какво – да не оживее? Защото не виждам и не чувам да отричате, че опит за покушение срещу Навални имаше! За все още неразбралите един от постулатите на живота, ще го формирам така – калинките националност нямат! И е явно, че тук мирише на зверска издънка.

Явно е и, че на Путин хич не му е безразлично, въпреки репликите в стил „на кого е нужно“. За такива като него унижението на загубата е най-горчивата рана. Сега унижението е много – всичко наяве, даже ще е по-трудно приказливецът от ФСБ, който се сети след 30-тина минути дрънкане да пита абе не е ли кофти да говорим по открит телефон, да го запознаят с атомната конструкция на бетона. Малко ще трябва да потърпи руският президент преди истинския ответен отговор. Разбира се, този имиджов удар няма да свали моментално Путин от поста му.

Но, както казах, войната за умовете на хората е дълга работа. И едно от най-силните оръжия е да увязвиш противника така, че хората да го мислят за неспособен, да го видят като калинка. Защото всеки следващ път, когато е важно, ще се сещат за това – този, дето Навални/американците му се подиграха зверски, той ли ще ми каже? Това е най-важната стъпка по пътя към краха. И да, такива неща се правят не от алтруисти – правят се като държавна политика! Така, както „нашите хакери“ правеха 2016 година! Това е то „голямата политика“ – мръсна работа и винаги ще бъде!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3538

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече