„Масова истерия“, част 2: Влизаме ли отново в режима „Яко ще се мре“?!

0

Има нов щам на коронавируса. Ама не е нов. И не е щам. Зависи кой слушате де, да не се объркате. Няма какво да се обърквате, вие и без това сте си объркани. Та за новия щам – британски е, освен ако след някой и друг ден, седмица, месец или повечко не открият друго. И го открили още октомври, като тръгнал още поне през септември. Поне, защото откритието от октомври било в проба, взета на болен през септември.

Ама на 14 декември разбрали британците, че това било много заразно. И точно преди коледните празници аларма – излиза британският премиер Борис Джонсън да я бие, почват спешни съвещания, в Европа реагират и затварят за британци.

Да повторим – този нов щам, който може и да не е щам според това кой лекар и учен питате, защото за да стане нов щам, трябват доста мутации, но никой още не обяснява колко точно, вече е открит и в други държави – и европейски!

Кеф ти Нидерландия, кеф ти Дания – според СЗО. И как няма да бъде открит, като циркулира поне от септември, а в Европа хората си циркулират  – логично, нали? Само че в България веднага приложихме „фатката“ – важното е да се пазим! Тактиката на този, който сам не се опази. При това с три заповеди, в рамките на няколко часа – не може да е само една и всичко да бъде включено там.

Първо, всички от Островното кралство, които решат да дойдат тук (не само да се напият) – под карантина!

Второ, спряхме им полетите.

Трето, рекохме на всички, които идват от там и нямат български паспорт или не са в семейството на някой с български паспорт, хич да не ги и пускаме.

Яка защита, а? Като ще се пазим толкова, защо не така и с Италия? Нали и там имало потвърдено от новия щам, който може да не е щам? А от Нидерландия защо не? А от Дания? В България по статистиката на Единния информационен портал има над два пъти повече активни случая на заразени и болни от COVID-19, отколкото са карантинираните – 84 828 при 34 531 карантинирани съгласно публикувания на 21.12.20 отчет! Това обаче не е причина за аларма, не ходят здравният и вътрешният министър да ги търсят тези „активни“ и да ги карантинират. 667 < (84 828 – 34 531 = 50 297)!!!!

Ако някой сериозно си мисли, че при всички официални данни от чужбина въпросният нов щам вече не е в България, при това вероятно от доста време, значи е идиот! И остава само едно – политика!

След само няколко дни Великобритания излиза от ЕС изцяло. Изтича гратисният период след Brexit, а споразумение как ще е оттук-насетне няма. Шикалкавенето по въпроса обаче си е пълна мяра – уж аха-аха да се договорят Лондон и Брюксел и все нещо става. Та не може човек да не се поусъмни поне малко дали нямат нещо общо новият щам и старата като света политика!

Защото коронавирусът мутира, но че още много, ама много има да се узнае за тази нова разновидност е пределно ясно! Видимо нищо не се е променило толкова драстично, иначе досега да сме видели. Обаче политиците вече разбраха как е най-лесно – карантина до откат! У нас това е още по-изгодно за едно изцяло компроментирано управление – няма по-добро лекарство за отвличане на вниманието от големите зулуми от още по-голям проблем. А дори най-смелите повечко кротуват, когато става въпрос за здраве и живот!

Автор: Ивайло Ачев

Изтиочник: Actualno.com

Прегледана: 3451

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече